Nigèria pateix les pitjors inundacions en anys

Nigèria està patint les pitjors inundacions de la darrera dècada. Durant el 2022, 300 persones han mort a causa d’inundacions, 20 en una sola setmana el passat setembre. Amb els serveis col·lapsats, les autoritats afirmaren a l’Associated  Press que la situació està “fora del seu control”.

Les inundacions s’han produït a 27 dels 36 estats nigerians, inclosa la capital del país i han afectat a mig milió de persones. La Agència de Gestió d’Emergències Nacionals de Nigèria va afirmar que hi ha prop de cent mil persones desplaçades. A més dels morts, cinc-centes persones han estat ferides.

Les inundacions han afectat una gran quantitat de cultius, fet que ha posat en perill la seguretat alimentària d’un dels països més poblats de l’Àfrica en un context d’inseguretat alimentària marcat per la guerra que assola el nord del país.

“Aquest és el major [nombre de morts per inundacions] que hem tengut” des del 2012, va afirmar un portaveu de l’agència.

Les inundacions nigerianes són agreujades per la manca d’infraestructura i la falta de polítiques mediambientals en una de les economies emergents de l’Àfrica. Les autoritats han culpat les altes precipitacions i l’obertura d’una presa al Camerun, fets que han provocat que alguns rius es desbordin. L’agència de desastres espera més inundacions durant aquest any després que dues preses hagin superat la seva cabuda.

El director del servei hidrològic nigerià ha demanat que es desplacin les comunitats més vulnerables a les inundacions i que es preparin reserves de menjar.

L’estat més afectat ha estat el de Jigawa, al nord-oest del país. En aquest es concentren 91 de les morts del país, xifra molt major que la de qualsevol altre estat.

Imatge de portada: fotografia d’arxiu CC BY-NC-ND 2.0/Conflict & Development at Texas A&M

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com