Austràlia pateix les pitjors inundacions en dècades

Més de devuit mil persones han estat evacuades de les seves llars a la província australiana de Nova Gal·les del Sud degut a les intenses precipitacions i inundacions que continuen paralitzant tot l’estat provocant el que han anomenat “mars interiors”.

Dues tempestes massives varen convergir damunt de l’est d’Austràlia i varen amollar sobre el territori un metre d’aigua en tan sols cinc dies. En un país en què l’any passat varen sofrir els pitjors incendis forestals dels quals es tenen registres, aquestes inundacions són un altre rècord que afegeixen a la seva llista, un esdeveniment que ocorre un pic cada cinquanta o cent anys, tot depenent de com continuen les precipitacions.

Un total de 38 llocs arreu del país han estat declarat zones de desastres naturals i s’han emès 19 ordres d’evacuació, amb l’ombra de més encara apropant-se. La Premier de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berejiklian ho afirmà en una roda de premsa el passat dilluns.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


La majoria de les inundacions han arribat a la costa sud-est del país, entre Sydney i Coffs Harbour. Emperò, alertes de clima sever han inclòs municipis arreu de l’estat, arribant fins a la zona més meridional de la província la qual rodeja el territori federal de Canberra, la capital del país austral. Les pluges severes han conquerit tot l’estat, amb alertes al nord-est del territori, mentre que a la costa, l’Australian Bureau of Meteorology ha avista d’inundacions “molt serioses”.

Alertes per clima extrem també s’han publicat a l’estat confrontant de Queensland, amb xàfecs potents que duen inundacions ràpides i curtes a les zones del sud i l’oest de l’estat situat a la zona més septentrional de la costa est australiana.

Aquestes inundacions extremes arriben a les mateixes llars que, fa un any, foren víctimes de la major temporada d’incendis de la que es tenia registres.

“Les comunitats que foren maltractades pels incendis de matolls són ara maltractats per les inundacions i les profundes sequeres anteriors a aquestes. No sé cap moment en la història del nostre estat en què haguem tengut aquestes condicions climàtiques tan extremes en un període tan curt enmig d’una pandèmia” digué la Premier de l’estat més afectat.

Des del passat dijous, algunes regions han patit fins un metre d’aigua, i les previsions pels propers dies són d’entre 50 i 100 mm a la zona Sydney aquests dies, segons afirmà l’Agència de Meteorologia el passat dilluns en una roda de premsa.

En tan sols quatre dies, les zones més afectades han rebut una quantitat de precipitacions que quadruplica la mitjana del mes de març a la zona.

Els informes dels ens públics del govern austral han confirmat que les sequeres més intenses, els incendis manco espaiats en el temps i les inundacions més extremes són totes conseqüència directa del canvi climàtic a la regió, un dels pocs països desenvolupats en què l’impacte del canvi climàtic serà tan gran com el dels països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament.

Imatge de portada: CC BY 2.0 REUTERS/Ninian Reid

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com