Inundacions a l’Índia i Bangladesh deixen 100 morts i milions fora llar

Intenses inundacions es van produir en el nord-est de l’Índia i Bangladesh deixant milions de cases inundades i infraestructures destruïdes. Ambdós països van haver de desplegar l’exèrcit per dur a terme tasques de rescat.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


El sud-est asiàtic és la llar d’una sisena part de la població mundial, amb 1,3 milers de milions d’habitants els quals pateixen inundacions cada cop més intenses a causa del canvi climàtic.

A l’Índia, han mort almanco 48 persones des del passat 14 de juny després que pluges intenses caiguessin en l’estat nordoriental d’Assam. Només en aquest estat hi ha 5,5 milions de persones afectades per les inundacions. El ministres principal d’Assam, Himanta Biswa Sarwa, va visitar un dels 1687 camps que s’han creat per a donar refugi a més de 260000 persones. També va anunciar per twitter que el govern estatal crearia una plataforma perquè els afectats poguessin indicar els danys causats per les inundacions. També indicà que es crearia un paquet de compensacions per els indunacions.

A l’estat de Maghalaya, hi ha 25 morts confirmades des de 9 de juny, amb 11 persones encara desaparegudes.

A Bangladesh, per altra banda, les inundacions i els accidents que aquestes han provocat han causat la mort de com a mínim 22 persones, afirmen les autoritats, concentrats en la regió nordoriental de Sylhet.

“La inundació és la pitjor en 122 anys en la regió de Sylhet”, va afirmar Atigul Haque, Director General del Departament de Gestió de Desastres de Bangladesh, a l’agència Reuters.

Imatge de portada: Flickr@India water Portal/Supriya Biswas

Segons UNICEF, un total de quatre milions de persones —entre els quals trobam 1,6 milions de nins— han estat afectats per les inundacions.

En l’informe de l’IPCC de l’any passat, els científics afirmaren que hi ha evidència que les onades de calor i humitat esdevindran més “intenses i freqüents” i que “les precipitacions anuals i estivals dels monsons augmentaran”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Quan l’adaptació climàtica va malament – mónverd

    […] mar, la intensificació dels ciclons, les grans inundacions (de les quals us vàrem parlar en un article) i la calor extrema. I mentre el país lluita per protegir-se dels efectes de la crisi climàtica, […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com