I quines són les conseqüències del canvi climàtic?

Després de parlar-ne tant, el concepte de canvi climàtic està clar, però segurament encara queden molts dubtes per resoldre, i un d’ells deu ser com ens afecta? Molts dels seus efectes no els podem percebre a simple vista, però ens condicionen igualment o més, tant a nosaltres, com a la societat o al medi ambient. Per tant, anam a parlar-ne.

Inicialment, parlam del que podem percebre al nostre dia a dia, al que es parla a les notícies, el que ens rodeja. La temperatura mitjana mundial augmenta progressivament uns números que mai s’havien detectat, i si no es frena, s’han fet estudis que demostren que seguirà pujant. Entre el 1880 i el 2017, ha augmentat 1º C. Pot semblar poc, però ha repercutit a milers d’espècies, han augmentat les malalties i aquells llocs on les temperatures ja eren molt caloroses ja hi han patit i seguiran, per no parlar de les ones de calor tan sobtades que vivim a Espanya. Seguidament, parlem del nivell del mar. A les Illes Balears veim seguit seguit pujar el nivell i baixar, ja sigui per les corrents marines o per causes meteorològiques, però es sap que ha augmentat uns 19 centímetres entre el 1901 i el 2010 a causa d’aquest augment de temperatures causat pel canvi climàtic. Tot indica que augmenta, que creix, i per tant, això va lligat a un desgel irrecuperable de les zones més fredes. A Espanya, tenint en compte que no tenim pràcticament cap zona freda (llevat del Pirineu i algunes zones a la Península) el 90% de les glaceres ha desaparegut. Això ha causat un desequilibri immens. Com a conseqüència, moltes especies tan humanes com animals han sortit perjudicades, ja sigui que hagin desaparegut, o la dificultat en l’adaptació del seu cos a les circumstàncies, ha desembocat en una intensificació de les malalties.

Pensant amb en futur, els escenaris son molt preocupants, aquest grau que ha augmentat durant aquests 27 anys, en els propers 4 anys seran 2 º C més, el nivell del mar seran 40centímetres més, les zones desgelades augmentaran fins un 99% per no dir un 100%, i les conseqüències es traslladaran poc a poc a la nostra societat. Ja sigui al turisme, l’agricultura i la producció d’aliments, ja que algunes hortalisses i fruites no seran capaces de créixer per les condicions del terreny i aquestes xifres seguiran augmentant, fins el punt que la naturalesa mateixa, no tingui temps d’adaptar-se i tot el que haguem causat sigui irreversible. Aquesta situació no està tan lluny de que passi. Tenim els estudis, tenim el coneixement, tenim la capacitat, anem a actuar-hi.

En els propers articles aprofundirem d’una manera més detallada parlant de cada tema per tal d’obtenir una millor visió de les conseqüències que tindria aquest canvi climàtic, ja sigui a la societat, el medi ambient.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com