La Xina provocarà pluges per combatre la sequera

El govern xinès ha començat a emprar avions per forçar pluja sobre el riu Iangtsé, completament assecat en algunes parts del seu recorregut amb la intensa sequera i onada de calor que pateixen algunes regions del país. En moltes parts del riu, l’escassa presència de núvols ha provocat que aquestes maniobres tinguessin un escàs impacte en el cabal del riu.

El Ministeri de Recursos Hídrics va afirmar en un comunicat que aquesta sequera posa en perill la seguretat hídrica de la població rural i del sector agrícola i ramader a les regions afectades.

La darrera província a adherir-se a les maniobres fou Hubei, que emprarà iodat de sodi per provocar pluges. Aquest component s’amolla als núvols en forma de tubs de mida similar als cigars, els quals faciliten la formació de cristalls de gel que alhora, causen un augment de les precipitacions per l’augment de pes del núvol.

Aquesta tècnica ja s’empra des dels anys 40 i la Xina ha estat el país que més l’ha emprat; destaca per exemple el cas de les Olimpíades de Beijing del 2008, on es va emprar les setmanes anteriors per assegurar el bon temps durant els jocs.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


A la província de Hubei, més de 4,2 milions de persones es veuen afectades per la sequera des del mes de juny, afirmà el Departament de Gestió d’Emergències Provincial, amb els pantans molt per davall de la seva capacitat. La presa de les tres Gorges, la central hidroelèctrica més gran del planeta, va anunciar que augmentaria l’aigua que passaria per les seves comportes per enviar més aigua riu avall (500 milions de metres cúbics), cap a la zona més afectada per la sequera. Mentre, el govern ha transportat animals a altres regions on els recursos hídrics no pateixen un estrès tan elevat.

El Iangtsé se suma a la llarga llista de rius que s’estan eixugant durant aquest any: el Rin a Alemanya, el Loira o el descens del riu Colorado.

A més, a causa de l’onada de calor i el major consum d’electricitat per l’ús d’aires condicionats, les autoritats de la província de Sichuan van anunciar el tancament de les fàbriques durant sis dies per tal d’alleujar la tensió que sofria la xarxa elèctrica.

Aquesta és la major onada de calor en els registres per a la regió, amb 138 ciutats i comtats en avís vermell per calor i 373 en alerta groga el passat dimecres.

L’onada de calor ja dura prop de setanta dies, la més llarga des que existeixen registres i també la més “forta”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com