El Rin, a punt de ser tancat als vaixells de càrrega per la sequera

El Rin és un dels rius més importants de tot Europa. Amb el naixement a Suïssa, creua tota Alemanya per desembocar al Mar del Nord al port més important d’Europa, a Rotterdam. Ara, a causa del nivell excessivament baix del cadbal degut a la sequera, està a punt de ser tancat als vaixells de càrrega.

Aquest fet podria provocar problemes en diverses indústries, però la més crítica és l’elèctrica, que podria haver de reduir la seva producció, com ja han hagut de fer a França algunes centrals nuclears per les altes temperatures dels rius que les refreden. La sequera també ha afectat altres rius com el Tàmesi, que no té aigua en el seu naixement per primer cop des que existeixen registres.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


Els negocis que es troben al costat del riu en depenen per transportar les seves mercaderies. Amb el nivell de l’aigua menor, afirmen que han hagut de reduir les càrregues i estan a punt d’haver de cancel·lar part de la producció si els vaixells deixen de poder accedir al riu.

El riu, que s’allarga un total de 1232 quilòmetres, és una de les principals rutes fluvials d’Europa que, connectat amb el Danubi, permet el pas de vaixells des del Mar Negre fins al Mar del Nord. El Rin és la principal autopista fluvial alemanya, que cada any transporta quasi 200 milions de tones de càrrega als seus rius, des de carbó a aliments.

Els nivells actuals recorden la gran sequera del 2018, que obligà a tancar el riu al transport de mercaderies durant prop de sis mesos. L’Autoritat de Vies Fluvials i Transport Marítim de Colònia ha afirmat que els “nivells inusualment baixos” per aquesta època suposen que s’ha de reduir la càrrega “per tal de navegar el riu”, fet que causa l’increment dels preus i un augment en el temps que es tarda a transportar les mercaderies.

A més, els grups mediambientals han avisat que la reducció del cabdal pot suposar un augment en la concentració d’agents contaminants, fet que pot provocar danys en la flora i fauna del riu.

Aquest fet preocupa encara més ateses les reduccions de consum de gas rus necessàries per a la principal economia d’Europa, un dels països més dependents del gas rus per a la seva producció elèctrica. L’operadora de la Staudinger-5, una planta de carbó a prop de Frankfurt, ja ha avisat de “rendiment irregular” durant els propers mesos, degut a la seva dependència al transport fluvial.

Degut a la necessitat de reduir la dependència del gas rus, el ministre alemany d’Economia, Robert Habeck, del partit liberal FDP, ha tornat a obrir plantes de carbó que havien de ser esbucades com a solució temporal a la manca de gas. Les dades aportades pel govern alemany el passat dijous 4 situen les reserves de gas del país al 70,39%, amb Nord Stream 1, el gasoducte que connecta alemanya amb Rússia pel Mar Caspi, operant al 20% de la seva capacitat.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

2

)

  1. Balears se suma a les restriccions del consum d’aigua – mónverd

    […] continent. Els rius europeus presenten uns nivells molt inferiors als normals, fet que ha provocat talls a la circulació en rius com el Rin. Aquesta situació ha provocat restriccions arreu del continent que han deixat […]

    M'agrada

  2. La Xina provocarà pluges per combatre la sequera – mónverd

    […] Iangtsé se suma a la llarga llista de rius que s’estan eixugant durant aquest any: el Rin a Alemanya, el Loira o el descens del riu […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com