La Xina augmenta el consum de carbó tot i les promeses climàtiques

Els governs locals xinesos han aprovat la construcció de més centrals de carbó durant els tres primers mesos de 2023 que durant tot el 2021, segons documents oficials. Aquests projectes, els quals han estat analitzats per Greenpeace, suposen un total de 20,45 gigawatts que se sumen a la xarxa del gegant asiàtic. Durant tot 2021 només es va aprovar la construcció de 18 GW.

Aquest moviment xoca frontalment amb les promeses i els plans del Partit Comunista Xinès, el qual es va comprometre a assolir la neutralitat d’emissions el 2060. Ja el 2016, el govern xinès es va comprometre a reduir el pes del carbó dins del seu mix energètic atès que és la font d’energia més contaminant.

Emperò, el pla per reduir el pes del carbó acabant el 2020, la construcció de noves centrals de carbó va augmentar en un intent de mantenir el ràpid creixement continuat del país.

La situació va viure un punt d’inflexió el 2021, any en què grans talls elèctrics van provocar un gir de cent vuitanta graus en la política energètica del país. Amb el retorn de la demanda després de la pandèmia de la covid, els preus de l’energia van augmentar fins a un punt que moltes centrals es van apagar degut a les pèrdues que tenien a causa del topall que el govern havia imposat en el preu de l’electricitat. La guerra d’Ucraïna no ha fet més que intensificar aquest problema.

El carbó suposa més de la meitat de l’energia del país que cada cop n’utilitza més, a mesura que el poder adquisitiu dels seus ciutadans augmenta. Per aquest motiu, el govern va passar a defensar la suposada “seguretat energètica” que el carbó dona. Això, segons Xie Wenwen, activista de Greenpeace, només mostra el “mite que si construeixes més centrals d’electriques, això portarà més seguretat energètica”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com