Biden aprova l’exportació de gas d’Alaska en una altra “bomba climàtica”

L’Administració Biden va aprovar les exportacions de gas natural liquat des dels projectes d’Alaska un mes més tard d’haver aprovat el Projecte Willow, una nova explotació petroliera que ha estat durament criticada per ecologistes i nadius americans. Aquests han titllat aquesta nova mesura de ser una altra “bomba climàtica”.

Aquest moviment del Departament Estatunidenc d’Energia suposarà l’apertura a les exportacions cap a països amb els quals els EUA actualment no tenen un acord de lliure comerç, principalment a l’Àsia. El promotors d’un projecte que s’espera que tingui un cost aproximat de 39 milers de milions de dòlars esperen que estigui operatiu l’any 2030, tot i les grans contradiccions amb la lluita climàtica que el president estatunidenc ha volgut encapçalar amb la Inflation Reduction Act a la qual els països europeus s’han oposat atès que consideren que causa competició deslleial entre els continents.

En una línia similar, l’administració Biden va aprovar un projecte de set milers de milions de dòlars d’extracció de petroli, el popularment conegut com Projecte Willow, el qual serà el major projecte d’aquest tipus als EUA. S’estima que aquest projecta produirà 576 milions de barrils de petroli durant 30 anys, amb un màxim de 180000 barrils per dia. Per tal de poder extreure el petroli, ConocoPhillips ha afirmat que s’haurà de tornar a congelar el permafrost per tal d’estabilitzar el terreny. La causa que el permafrost es fongui són, irònicament, les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Segons estimacions, aquest projecte podria produir més del doble de les emissions que tots els projectes d’energies renovables públics americans retallarien de manera combinada.

Diverses entitats ecologistes han afirmat que aquest segon projecte augmenta les possibilitats que es puguin produir litigis per frenar-los, ateses les conseqüències mediambientals i sobre la població nativa.

Aquest moviment des de l’Administració Biden pretén combatre el seu principal competidor en l’exportació de GNL, Rússia. Molts crítics afirmen que, sota el pretext de la guerra d’Ucraïna, els EUA aprofiten per impulsar aquesta mena de projectes.

Aquesta expansió de les actuals centrals de GLP a Alaska duplicarien o triplicarien la capacitat d’exportació de gas natural cosa que, segons un informe de Climate Action Tracker, és incompatible amb les promeses de neutralitat d’emissions dels EUA, que ja per si mateixes són insuficients per complir amb l’Acord de París.

Amb la guerra d’Ucraïna, els EUA han estat els grans beneficiats energèticament. Des que els països europeus decidissin bloquejar el gas rus, els EUA han augmentat considerablement les seves exportacions de GLP cap al continent.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com