S’han trobat productes tòxics en paper de vàter d’arreu del món

Una nova investigació ha analitzat els químics presents a paper de vàter d’arreu del món i els resultats no han estat positius. Cap regió del món s’ha lliurat dels PFAS, una sèrie de productes químics que duren per sempre atès que no hi ha cap procés natural que els degradi. Aquests compostos, un cop es dirigeixen cap a depuradores, suposen una de les principals fonts de contaminació de l’aigua.

Els PFAS engloben un total de 14000 productes que s’empren normalment per fer productes que resisteixin l’aigua, la calor o les taques. Atès que no es degraden han guanyat el sobrenom de “productes químics per sempre”. Algunes investigacions els han relacionat amb el càncer, complicacions en els fetus, malalties de fetge i ronyons, malalties autoimmunes i altres problemes per a la salut.

“El paper de vàter s’hauria de considerar com una potencial font important de PFAS que entren els sistemes de tractament d’aigua”, afirmaren els autors en l’estudi.

L’estudi va analitzar la composició química d’un total de 21 marques de paper de vàter a Amèrica, Àfrica i Europa occidental. El fet que s’utilitzés paper reciclat no influïa en la presència d’aquests químics. Emperò, l’estudi no anomena el seu nom. L’estudi, de la Universitat de Florida, tampoc va analitzar l’impacte sobre la salut de l’ús d’aquests productes, encara que s’ha conclòs que, en alguns casos, es poden absorbir per via cutània.

En un comunicat a la WSVN, un grup que representa la indústria del paper de vàter als EUA ha afirmat que no empren PFAS en el procés, encara que l’evidència digui el contrari. Degut als nivells baixos, una hipòtesi és que són emprats en el procés de creació. Això podria explicar que la indústria no en fos conscient, atès que podrien formar part de la maquinària emprada.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com