El Parlament aprova l’ILP per garantir el benestar de les generacions futures

El Parlament de les Illes Balears, en un dels darrers plens de la legislatura, ha aprovat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per al Benestar de les Generacions Presents i Futures i ha esdevingut la primera llei d’aquest tipus a l’arxipèlag.

Aquesta ILP ha estat resultat de la campanya dels grups ecologistes balears liderats pel GOB “Avui per Demà” i ha estat aprovada amb el vot favorable dels partits del Pacte de Progrés (PSIB, Més per Mallorca i Podem) i de Més per Menorca, mentre que la resta de partits va votar-hi en contra. D’aquesta manera, aquesta és la primera de les cinc ILP que s’han presentat al Parlament des de la seva creació. Foren un total de 12000 firmes (eren necessàries 7500 per què la llei arribés al Parlament) les quals les diferents entitats varen aconseguir recaptar per aprovar una llei que és pionera a l’Estat.

Aquesta llei presenta entre els seus objectius assolir la prosperitat social col·lectiva, la resiliència, la salut, la igualtat, la cohesió social i la cultura com a eixos vertebradors de la societat illenca. Per tal d’aconseguir-ho, la llei preveu la creació d’una comissió de caràcter consultiu formada per membres independents. Aquesta avaluarà les actuacions i lleis que les diferents administracions públiques balears (ajuntaments, consells i govern) puguin dur a terme per tal de “vetllar pel benestar de les generacions presents i futures”.

Els partits de la oposició s’oposaren a l’aprovació pel que consideren que suposarà un augment de la burocràcia i la saturació de les institucions de govern, mentre que Vox anuncià que, en el cas que a ocupés el Consolat de Mar a partir del maig, derogarà aquesta llei.

Imatge de portada: GOB

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com