El consum de plàstics es duplicarà el 2050

S’espera que l’ús de plàstics es dupliqui el 2050 en els països del G20 si no es prenen mesures de reducció, així ho ha afirmat un nou estudi en la matèria. L’estudi ha afirmat que cal un tractat internacional per reduir l’ús d’un material amb efectes considerables sobre el medi.

L’informe, redactat pel grup Back to Blue, finançat pel ‘think tank’ Economist Impact i la Fundació Nippon, afirma que els programes actuals de reciclatge o de restriccions dels plàstics d’un sol ús només han “gairebé actuat” i un pla més complet i global és necessari.

Durant el passat mes de novembre, les Nacions Unides van començar una sèrie de negociacions a l’Uruguai per arribar a un acord internacional sobre l’ús de plàstics. S’espera que l’esborrany d’aquest tractat, el qual seria vinculant, es publiqui a final d’enguany. Un total de 175 països es van sumar a les negociacions.

Emperò, si aquestes negociacions no arriben a bon port, la producció de plàstics del G20 podria arribar a assolir les 451 milions de tones el 2050 a partir del ritme actual de creixement, que, tot i les polítiques adoptades, segueix augmentant.

“No hi hauria d’haver il·lusions que les negociacions del tractat seran res més que difícils i traïdores”, va dir el grup d’investigació. “Les possibilitats de fracàs, no només que no sorgeixi cap tractat, sinó que és massa feble per revertir la marea plàstica, són considerables”.

Entre les mesures que proposen conté una prohibició més extensiva dels plàstics d’un sol ús, un augment en els impostos de producció o mesures com fer els productors responsables dels productes durant tota la seva vida útil.

Aquestes mesures, si s’adopten, podrien limitar l’ús de plàstics mundial a les 325 milions de tones el 2050, encara que seria una xifra superior a l’actual.

El Brasil, Indonèsia, Turquia i els Estats Units són dels pocs països del G20 que no han aplicat cap restricció als plàstics d’un sol us, segons l’informe.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com