15 milions de persones estan en risc per inundacions de glaciars

Amb l’augment de temperatures, s’espera que glaciars d’arreu del món es fonguin i donin la seva aigua a rius i llacs propers. En un nou estudi publicat recentment, investigadors han determinat que 15 milions de persones es troben en risc de patir inundacions a causa d’aquest fenomen.

Més de la meitat d’aquesta població es troba en països ja de per si més vulnerables al canvi climàtic: el Pakistan, l’Índia, la Xina i el Perú, segons l’estudi publicat a la revista científica Nature Communications. Un altre estudi que encara està pendent de revisió per parells ha catalogat més de cent-cinquanta fenòmens com aquests en la història recent per tal d’analitzar-ne les conseqüències.

El perill d’inundació pels glaciars no és quelcom que el món occidental tengui en compte, però un milió de persones viu a menys de deu quilòmetres d’un glaciar inestable, afirma l’estudi. Un altre estudi recent ha determinat que, fins i tot si limitam l’escalfament global las 1,5 ºC, la meitat dels glaciars del planeta es fondran.

Una de les inundacions més letals de la història recent va ocórrer al Perú el 1941, durant les quals van morir entre 1800 i 6000 persones.

Les dades no pareixen indicar que el canvi climàtic hagi fet aquests fenòmens més freqüents, però a mesura que els glaciars es van empetitint, la quantitat d’aigua emmagatzemada en els llacs propers augmenta i els fa més perillosos durant pluges intenses.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com