El Parlament Europeu aprova la prohibició dels cotxes de combustió interna el 2035

El Parlament Europeu va aprovar el passat dimarts la llei que prohibirà la venda de vehicles de combustió interna (de benzina i dièsel) a territori europeu a partir de 2035, per tal d’impulsar la transició cap als vehicles elèctrics.

La llei, que ja fou acordada amb Consell Europeu, requerirà que les automobilístiques redueixin en un 100% les emissions dels nous cotxes que venguin, fet que, en la pràctica, prohibeix la venda de cotxes de combustió interna. Durant el tràmit, el Partit Popular Europeu va intentar reduir aquest percentatge al 90%, sense èxit.

La llei també crea objectius parcials: s’hauran de reduir un 55% el 2030 (en comparació amb els nivells de 2021). En la darrera llei, aquest objectiu se situava entorn el 37,5%.

S’espera que la llei s’aprovi definitivament durant el mes de maig, quan el Consell Europeu l’aprovi en el tràmit final.

La votació va comptar amb el vot en contra del PP europeu, conservadors i ultradreta en una votació que acabà amb 340 vots a favor, 279 en contra i 21 abstencions. Mentre que els partits de dreta criticaven el fet que tanca la porta a altres tecnologies, els partits més ancorats a l’esquerra criticaren que és una llei que se centra a mantenir el vehicle privat.

“Els costos d’operació d’un vehicle elèctric ja són menors que els costos d’operació d’un vehicle de combustió interna”, afirmà Jan Huitema, principal negociador del Parlament.

Emperò, la lletra petita de la llei permet que, les empreses que produeixin menys de 10000 cotxes l’any (en la pràctica cotxes d’alt luxe), puguin negociar condicions més laxes fins el 2036.

El mateix dia, la Comissió Europea ha presentat la seva proposta per a camions i autobusos, més laxes que les aplicades als turismes: una reducció del 45% el 2030 per camions i autobusos de llarga distància; 65% el 2035 i 90% el 2040. Els autobusos municipals hauran de ser lliure d’emissions el 2030.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com