El banc mundial vol augmentar els fons destinats al canvi climàtic

Segons ha afirmat l’Agència Reuters, el Banc Mundial vol expandir la seva capacitat de préstecs de manera substancial per tal d’actuar davant del canvi climàtic i altres crisis globals. Per aquest motiu, el banc negociarà amb els accionistes abans de les reunions d’abril sobre les propostes que suposen un augment de la capacitat de préstecs en aquest sentit, segons un document al qual va poder accedir l’agència a principis de gener.

Aquest document, el qual s’ha enviat als diversos governs que tenen accions del Banc Mundial, és la primera passa dins del procés de reforma del banc en un canvi de l’estructura de préstecs que està en vigor des de la creació del banc després de la Segona Guerra Mundial. Si fos així, el banc deixaria de donar els doblers a països i projectes concrets per passar a un model encara per determinar.

La directiva del Banc Mundial pretén poder aprovar propostes concretes per canviar la missió, model d’operacions i capacitat financera de cara a la reunió entre el Banc Mundial i el Comitè de Desenvolupament del Fons Monetari Internacional, que se celebrarà el proper mes d’octubre, tot segons les informacions de Reuters.

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha demanat que el Banc Mundial i altres entitats canviïn el seu model d’operacions per augmentar les inversions privades en països en vies de desenvolupament a deixar de banda el carbó en la seva generació elèctrica.

El Banc Mundial ha afirmat que requerirà d’un major pressupost i força de treball per impulsar la inversió climàtica. Durant els passats 15 anys l’entitat ha vist el seu pressupost un 3% si es té en compte la inflació.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com