El Brasil proposa una ciutat amazònica per acollir la COP30

El recentment nomenat president del Brasil, Luiz Inacio Lula da Silva, va anunciar que el Brasil proposarà que la ciutat de Belem aculli la cimera climàtica de la COP30, que se celebrarà el proper 2025. Així, ha complert una promesa electoral que feu l’any passat.

Lula ja va participar en la COP27, celebrada a Egipte el passat mes de novembre. Durant la cimera va anunciar que el Brasil es tornava a comprometre a protegir l’Amazones després de quatre anys de bolsonarisme que han deixat la desforestació en rècords anys rere anys, nombre que durant els primers mandats de Lula da Silva va reduir-se considerablement amb Marina Silva, la ministra de medi ambient del seu primer mandat i de l’actual govern, al capdavant de les accions.

Belem és la capital de l’estat amazònic de Para i la segona ciutat més important de la regió, per darrere de Manaus.

La propera cimera climàtica, la COP29, se celebrarà als Emirats Àrabs Units i no ha estat exempta de polèmica. La darrera, el fet que un empresari del petroli sigui el director de la cimera. És per aquest motiu que molts grups ecologistes l’han titllat de simple rentat verd d’un dels països que més emissions per càpita produeixen del món.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com