Greta Thunberg detinguda durant protestes a Alemanya

L’activista climàtica Greta Thuberg fou arrestada amb un seguit d’activistes climàtics durant les protestes en contra de la destrucció del poble alemany Lützerath per augmentar la producció de lignit, el tipus de carbó més contaminant.

La detenció es produir a una mina de la companyia RWE, Garzweiler, a 9 quilòmetres de Lützerath.

Els activistes, que segueixen protestant contra l’expansió minera que posaria en perill els compromisos climàtics alemanys, varen ser expulsats del poble la setmana passada després que l’ocupessin. D’ençà, les preparacions ja han començat, amb les demolicions ja en procés.

Aquestes protestes han centrat el debat climàtic alemany, en el qual el govern intenta trobar l’equilibri entre augmentar la seva independència energètica i assolir els seus compromisos climàtics, que suposen la neutralitat climàtica el 2040.

El passat dimarts, activistes es van aferrar en un dels carrers principals de Colonya i a edificis governamentals a Düsseldorf. P una altra banda, una sèrie d’activistes varen ocupar les vies de tren que connecten la planta energètica de Neurath. La policia va intervenir per aturar el bloqueig.

En els darrers dies, centenars d’activistes s’han concentrat als voltants del poble de Lützerath, on hi ha hagut enfrontaments amb la policia.

La policia alemanya ha indicat que Thunberg no fou detinguda, sinó que va ser duta a dependències policials per identificar-la. Indicaren que formava part d’un grup que es dirigia cap al límit de la mina oberta, lloc que descrigueren com “empinat i extremadament perillós”.

Aquesta és la segona vegada que Thunberg ha estat detinguda en protestes contra l’ampliació de la mina. El primer cop es va produir el passat diumenge.

Imatge de portada: Flickr/Stefan Müller

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com