BP invertirà el doble en combustibles fòssils que en renovables el 2023

BP, una de les principals empreses de combustibles fòssils del món, ha estat acusada de seguir invertint en els seus projectes de gas natural i petroli per damunt de les renovables durant el proper 2023. Aquests comentaris han sorgit després que la companyia hagi pressupostat inversions de 7.5 milers de milions d’euros per projectes fòssils mentre que les energies renovables rebran entre 3 i 5 milers de milions d’euros.

De fet, la companyia britànica augmentarà les seves inversions en algunes branques com l’anomenada “hidrocarburs resistents” (projectes de refinament de petroli i gas natural) en mil milions d’euros el proper any, els quals s’afegeixen als 7,5 milers de milions.

El 2021, l’empresa va gastar 12,8 milers de milions d’euros i esperava gastar entre 14 i 15 milers de milions durant el 2022. La previsió per aquest any també ha augmentat, esperen invertir entre 14 i 16 milers de milions per any durant els propers dos anys.

Així, el paquet d’hidrocarburs resistents —dins dels quals s’inclouen els 7,5 miliards de combustibles fòssils— augmentarà dels 9 miliards als 10 miliards d’euros el 2025.

Per altra banda, BP pretén invertir entre 3 i 5 miliards d’euros en projectes de “baixes emissions de carboni” entre 2023 i 2025 per després augmentar aquesta xifra a entre 4 i 6 miliards a partir de 2025. A més, la companyia ha decidit augmentar el pressupost de la seva divisió de mobilitat, que consisteix en benzineres i càrrega de vehicles dels 2 als 3 miliards d’euros.

Alguns col·lectius han criticat la lentitud de la seva transició cap a les energies renovables.

“On poses els teus diners diu molt de les teves prioritats” afirmà Mike Childs, director de polítiques a Amics de la Terra. “És increïble que al mig d’una emergència climàtica BP estigui planejant invertir milers de milions més de dòlars en combustibles fòssils que escalfen el planeta en lloc de fer-ho en renovables netes i verdes”.

Amb l’augment dels preus del gas, la companyia britànica ha vist els seus beneficis disparats. Mentre que alguns defensaven que els impostos sobre els beneficis de les companyies petrolieres reduirien les inversions en energies renovables, el director de BP al Regne Unit va admetre que no s’hauria fet cap inversió addicional si no s’hagués implementat aquesta taxa.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com