La Xina reduirà l’ús de pesticides un 10% el 2025

La Xina, major consumidor global de pesticides, pretén reduir el seu ús en els cultius de fruites, verdures i te en un 10% de cara al 2025, va afirmar el Ministre d’Agricultura. El que es pretén és reduir la quantitat de productes químics que entren en les dietes dels xinesos.

En l’arròs, blat i blat de les índies, la reducció vol ser del 5% durant el mateix període.

L’agricultura xinesa depèn de grans quantitats de fertilitzants i pesticides. Amb només un 7% del sòl fèrtil del món, la seva població suposa un 18,47% de la població mundial i requereix grans quantitats d’aliments. Segons afirma China Energy News, els cultius xinesos empren 2,7 cops més pesticides que la mitjana mundial.

“Hi ha una necessitat urgent de millorar l’eficiència i l’ús científic de pesticides i fertilitzants quan es promou la reducció dels pesticides químics”, afirmà el Ministeri d’Agricultura i Afers Rurals en un comunicat.

Les maniobres per reduir l’ús de pesticides a la Xina començaren el 2015, quan es proposaren arribar a l’ús màxim el 2020. Encara que l’ús de pesticides i fertilitzants s’ha reduir un 16,8% i un 13,8% respectivament el 2021, el ministeri considera que encara se n’empren massa i de manera poc efectiva.

El ministeri vol posar en marxa mètodes de cultiu que se centrin en “enemics naturals”, la introducció d’insectes que s’alimenten de les malalties que fan malbé les collites. El govern xinès pretén que el 55% de les terres cultivades el 2025 emprin mètodes d’aquest tipus.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com