Gran quantitat de glaciars desapareixeran el 2050

Els Dolomites, Yosemite, Yellowstone i el Kilimanjaro. Aquests i molts altres glaciars desapareixeran abans del 2050 a causa de l’escalfament global, afirma un informe de l’UNESCO.

L’UNESCO és la institució cultural de les Nacions Unides i vetlla per preservar els espais declarats patrimoni de la humanitat. És per aquest motiu que l’agència monitoritza uns 18600 glaciars repartits per una cinquantena d’espais Patrimoni de la Humanitat. En l’informe, l’UNESCO avisa que una tercera parts d’aquests glaciars desapareixeran abans del 2050.

Mentre que la resta no desapareixeran si les temperatures globals no sobrepassen els 1,5 ºC d’escalfament —fita que la pròpia ONU diu que no és al nostre abast amb les polítiques actuals—, només la meitat se salven el 2100.

L’UNESCO afirma que aquest estudi mostra com “aquests glaciars han anat retrocedint a un ritme accelerat des del 2000 a causa de les emissions de CO2”. Els glaciars que l’UNESCO controla suposen només un 10% del nombre total de glaciars, però són dels més coneguts i l’impacte de la seva desaparició tendrà efectes no tan sols mediambientals, sinó també econòmics, situats en zones que depenen del turisme per a la seva subsistència.

Només en els glaciars de la xarxa de l’UNESCO es fonen cada any 58 milers de milions de tones de gel, l’equivalent al consum de França i Espanya, afirmà l’investigador principal de l’informe, Tales Carvalho. Demanat per la solució al problema, l’autor va recalcar la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. La meitat dels glaciars desapareixeran fins i tot amb 1,5ºC d’escalfament – mónverd

    […] han monitoritzat el comportament de glaciars a diversos indrets —del més recent us en vàrem parlar fa poc— aquest és el primer a analitzar una mostra tan ampla, la qual dona una visió global de […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com