Els EUA i la Xina acorden pactes climàtics

Els EUA i la Xina han acordat tornar a col·laborar en assumptes climàtics, segons ha confirmat la Casa Blanca. En el comunicat, el govern estatunidenc ha remarcat la necessitat de treballar junts per combatre assumptes globals com el canvi climàtic, la crisi de deute, la seguretat alimentària i la salut global, entre d’altres.

Ambdós països abans col·laboraven en aquests assumptes, però a principis d’any les relacions es van tensar arran de la visita de la speaker de la Cambra de Representants —la seva presidenta—, Nancy Pelosi, a l’illa de Taiwan, la qual Xina defensa que és part del seu territori.

Les dues grans potències mundials s’havien compromès a treballar plegats durant la darrera cimera climàtica, la COP26. Ambdós països són els majors emissors directes de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

L’acord es va produir durant la reunió del G20, celebrada a Bali, Indonèsia, durant el mes de novembre.7

Imatge de portada: White House/CC BY-NC-ND 2.0

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com