Empreses demanen als governs que hagin de mostrar el seu impacte ambiental el 2030

Més de tres-centes grans corporacions —entre les quals trobam Nestlé i H&M— han demanat als líders mundials que a partir del 2030 totes les empreses hagin d’avaluar i fer públic el seu impacte mediambiental.

El proper mes de desembre, després de la COP27 que se celebrarà a Egipte durant el mes de novembre, una altra cita climàtica comença a fer-se ressò: la COP15 de Montreal. Aquesta està destinada a negociacions per frenar la pèrdua de biodiversitat al planeta.

Empreses i institucions financeres d’un total de 56 països estan demanant els governs que aquestes avaluacions es facin obligatòries mitjançant un acord durant aquesta cimera climàtica per tal d’aturar un status quo que, segons afirmen en un comunicat, “està centrat en el curt termini i destruirà valor al llarg termini”.

Si s’aprova aquest acord, la obligatorietat de fer i publicar les avaluacions seria una realitat per les grans corporacions dels 196 països membres de la Convenció sobre Diversitat Biològica. Aquest moviment va lligat a les demandes cada cop més freqüents dels consumidors d’obtenir productes més sostenibles.

A dia d’avui, aquest tipus de comunicats ja ha de fer-se a països com el Regne Unit, França i Nova Zelanda, i els moviments per fer-los realitat a altres països són cada cop més importants.

Aquest grup d’empreses, entre les quals també trobam el gegant Unilever, han acordat dur a terme una avaluació del seu impacte mediambiental per a posteriorment reduir-lo. Emperò, la publicació entre els signataris serà voluntària.

La crisi de biodiversitat és greu, afirmen els científics; tan greu com la climàtica. En part, perquè la segona empitjora la primera. Diverses investigacions estimes que prop d’un milió d’espècies estan en risc d’extinció. Emperò, les dades sobre l’impacte de les empreses sobre la natura és un camp poc estudiat, atès que les empreses no fan públiques les dades. Un estudi de CDP, ONG dedicada a investigar aquest fenomen, afirma que, mentre que 18600 empreses fan públic el seu impacte sobre el clima, només 1000 publiquen el seu impacte en els boscos i 4000 el seu impacte en els recursos hídrics.

Amb l’aprovació d’aquesta mesura, les empreses esperen poder crear un marc per a la competició igual per a totes les grans corporacions que propiciï una reducció de les emissions.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com