Alemanya amplia la vida de tres centrals nuclears

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha anunciat que les tres darreres centrals nuclears del país romandran obertes fins a l’abril degut a la guerra d’Ucraïna.

Fa anys que la primera economia europea havia decidit deixar de banda l’energia nuclear, a la qual s’oposa bona part de la població del país. Aquest darrer moviment segueix la reobertura de centrals de carbó degut a la falta de gas rus en un país que cerca evitar talls elèctrics durant l’hivern.

Dins del propi govern, coalició liderada per l’SDP —socialdemòcrata— amb els Verds i els liberals, hi ha hagut discussions sobre quan calia tancar les centrals nuclears. Al final, el Vicepresident i Ministre d’Economia, el verd Robert Habeck, va acceptar la decisió del canceller. Habeck juntament amb els ministeris de Medi Ambient i Finances duran a terme una reforma legal per permetre el funcionament de les centrals.

Alhora, el canceller va anunciar que els mateixos ministeris presentarien un pla per a millorar l’eficiència energètica del país i per eliminar el carbó —combustible fòssil més contaminant— del mix energètic el 2030. Alemanya pretenia eliminar l’energia nuclear del seu sistema aquest any, però la guerra d’Ucraïna ha provocat canvis en els plans mediambientals del govern alemany.

Mentre que els verds havien acceptat mantenir dues centrals nuclears obertes, havien demanat el tancament de la tercera a finals d’aquest any. Els liberals del FDP demanaven que totes tres romanguessin operatives fins al 2024.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com