Mallorca s’omple de vagues

Amb l’inici de setembre, el curs polític ha tornat a començar. Els polítics han estat de vacances, però les entitats no. A dues setmanes d’acabar el mes de setembre, diverses organitzacions ecologistes han convocat dues manifestacions de diferent temàtica per fer arribar al govern i a la població la seva oposició a les polítiques que regeixen l’illa.

El proper divendres, 23 de setembre, a les 18.00h, torna la concentració de Joventut pel Clima – Fridays for Future dins del marc de la setmana mundial per al clima. L’organització ha convocat una concentració a la Plaça de Cort amb el lema “Democratització de l’energia per a una illa autosuficient” en el marc de la crisi energètica mundial i les intenses onades de calor que han assolat tot el món durant els mesos d’estiu. Segons l’entitat, el model energètic s’ha d’allunyar dels combustibles fòssils, i els projectes com el gasoducte Midcat i la regasificadora del Musel en són els símbols durant una crisi creada per la dependència als combustibles fòssils.

Però les vagues no acaben aquí. El proper dimarts, 27 de setembre, coincidint amb el dia mundial del turisme, un seguit d’entitats ecologistes encapçalades per la Plataforma contra l’Ampliació de l’Aeroport i entre les quals trobam el GOB, Fridays For Future, Greenpeace, Terraferida i diverses associacions de veïns, han convocat una concentració davant del Consolat de Mar a les 19h. Els convocants pretenen crear una cadena humana per criticar la massificació turística que pateixen les Balears. Aquesta vaga també se seguirà a un seguit de ciutats del sud d’Europa integrades dins de la xarxa SET entre les quals trobam Barcelona, Venècia o Lisboa. Des de les entitats han defensat aquesta protesta per la insostenibilitat del turisme, les seves altes emissions d’efecte hivernacle i la gentrificació que pateixen els barris més turístics.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com