La majoria d’espècies marines podrien extingir-se si no s’aturen les emissions de gasos d’efecte hivernacle

Un nou estudi publicat a la revista científica Nature Clmiate Change afirma que si no reduïm les emissions de gasos d’efecte hivernacle podria desaparèixer fins a un 90% de totes les espècies marines.

Els investigadors, liderats per l’ecòleg Daniel Boyce, de l’Institut d’Oceanografia Bedford, a la província canadenca de Nova Escòcia, va analitzar la situació de prop de 25000 espècies marines de tot tipus: animals, plantes, algues, protozous i bacteris. En l’escenari més catastrofista —en el qual no es redueix el ritme d’emissions i la temperatura dels oceans augmenta entre 3 i 5 graus— quasi un 90% de les espècies analitzades es trobarien en risc crític en un 85% de la seva àrea de distribució.

L’anàlisi es basa en dotze criteris de risc agrupats en diferents categories: sensibilitat, exposició i adaptabilitat.

A dia d’avui, un 10% dels oceans presenta ecosistemes considerats de risc alt pel canvi climàtic i l’endemisme de les seves espècies. A part de l’impacte sobre els ecosistemes globals, aquesta reducció tan significativa de la vida marina és especialment greu per a la població de l’hemisferi sud, més afectada per les extincions, sense recursos i amb una alimentació més depenent de la pesca, tal i com afirmen els investigadors.

En l’escenari en què les emissions es redueixen i limiten l’escalfament global als 2 ºC —el mínim acordat en el Tractat de París— un 98,2% de totes les espècies considerades en perill deixarien d’estar-ho.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com