La Plataforma contra l’Ampliació de l’Aeroport carrega contra el Govern

La Plataforma contra l’Ampliació de l’Aeroport de Son Sant Joan, que aglutina diferents plataformes de la societat civil balear, ha demanat als governs espanyol i balear la limitació del nombre d’avions que arriben al principal aeroport de l’arxipèlag.

Les Balears han recuperat les xifres de turistes prepandèmiques, amb 16 milions de turistes que arriben per ports i aeroports de les illes. Segons la Plataforma, l’ocupació dels hotels de la Comunitat es troba en torn al 95% i, segons EXCELTUR, les illes han tancat el segon trimestre amb un 6,4 % més de vendes en comparació al 2019, any ja rècord en el turisme illenc.

Des de la Plataforma demanen reduir el nombre de vols i aturar qualsevol ampliació o augment de la capacitat d’operacions dels aeroports illencs per dos motius: per una banda, la pressió que els alts nombres de turistes exerceixen sobre les illes; per l’altra, l’impacte ambiental de les emissions dels vols.

A més a més, destaquen que aquesta pressió no sols afecta al turisme, sinó que ha provocat un augment de les construccions a les Balears, tant per lloguer vacacional com per a la venda a estrangers. Les dades del primer semestre del 2022 se situen un 3% i un 5% per damunt de les visades durant el 2021 i 2019 respectivament, segons el Col·legi d’Arquitectes de Balears, un nivell que arriba al màxim absolut obtingut l’any 2019.

Entre altres qüestions, la Plataforma demana la cogestió de l’aeroport entre els governs espanyol i balear per garantir un millor control del nombre de turistes que arriben a les illes cada any.

Aquestes demandes es fan ressò d’un augment en la pressió que pateix l’illa. Durant el mes d’agost, s’han superat els dos milions de persones a les illes (la població resident se situa en torn als 1,1 milions) que han deixat imatges de massificació virals a les xarxes.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com