El ‘boom’ de les plaques solars a la Xina

La Xina espera instal·lar un total de 108 gigawatts de potència fotovoltaica durant el 2022, xifra que es doblaria si la comparam amb els 55 gigawatts instal·lats el 2021. El motiu? Més plaques a les teulades.

Fa unes setmanes, el govern xinès va afirmar que pretén que al 2025 la meitat de les noves teulades comptin amb plaques fotovoltaiques, va informar el China Dialoge. Les polítiques climàtiques del gegant asiàtic són de les que tenen un major impacte en la lluita contra el canvi climàtic, atesa la seva posició de país més contaminant del món.

Aquest moviment no és més que una mostra d’una tendència que fa anys que es gesta a la Xina, el pas d’una energia solar centralitzada cap a una més descentralitzada. L’any passat, per primer cop, la instal·lació de plaques descentralitzades va superar el de grans granges solars. Wang Bohua, membre honorari de la Associació de la Indústria Fotovoltaica Xinesa, afirmà en una conferència que “veurem la potència solar distribuïda i les granges solars concentrades créixer al mateix ritme”.

Durant el primer trimestre del 2022 s’instal·laren un total de 9 gigawatts —en comparació, l’any passat se n’instal·laren 3. A més, el passat setembre l’Agència Nacional d’Energia del país va anunciar una iniciativa que farà que els governs locals treballin amb els desenvolupadors per impulsar les plaques fotovoltaiques en els habitatges. D’aquesta manera, els propietaris podran comprar plaques solars i vendre’n l’electricitat a les energètiques. D’altra banda, aquestes podran llogar espai a les teulades per instal·lar-hi les seves pròpies plaques.

L’Agència d’Energia pretén que, de cara al 2023, la meitat dels edificis del govern i del partit tenguin plaques solars, un 40 per cent d’escoles, hospitals i edificis públics, 30 per cent d’edificis comercials i industrials i un 20 per cent dels habitatges rurals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s