El Japó amollarà l’aigua de Fukushima al mar

Els reguladors nuclears del Japó han aprovat un pla que suposarà l’expulsió de l’aigua de la central nuclear de Fukushima Dai-ichi al mar, afirmà el govern durant el mes de juliol.

Aquesta aigua fou emprada per refredar els reactors després del terratrèmol i tsunami del 2011 que va encendre totes les alarmes. Posteriorment, aquesta fou emmagatzemada dins tancs. Les darreres dades, del juliol, indiquen que hi ha 1,3 milions de tones emmagatzemades.

Els reguladors han considerat segur amollar l’aigua encara que contendrà algunes traces de triti, fins i tot després del tractament. El triti és un isòtop radioactiu de l’Hidrogen del qual en trobam traces a l’atmosfera. Aquest, produeix radiació del tipus beta (β), la qual no és gaire perillosa per a la salut atès que no travessa la pell, encara que sí que pot entrar al cos per ingestió. Dins del cos té una vida mitjana baixa, la qual varia depenent de l’estació. En el cas de l’exterior, l’isòtop té una vida mitjana de 12,4 anys.

En el comunicat, el ministre d’assumptes exteriors va afirmar que l’empresa operadora, Tokyo Power Electric Company, serà subjecte d’inspeccions addicionals.

Els plans de l’empresa consisteixen a filtrar l’aigua per eliminar tots els isòtops presents a l’aigua —excepte el triti, que és molt mal de filtrar—, l’aigua es diluirà i s’expulsarà a la mar. Aquest fet permetrà continuar el desmantellament de la planta.

Aquesta operació s’ha trobat amb la reticència dels sindicats de pescadors, que temen que impacti en la població de peixos de la zona, a més de la Xina, Corea del Sud i Taiwan.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com