Pebrots, cafè, vi: com la crisi climàtica està provocant la falta d’aliments

“Gairebé tot el que creixem i criem als EUA s’enfronta a un cert estrès climàtic”.

La calor intensa, les tempestes més fortes, les sequeres, les inundacions i els incendis posen en perill la producció d’aliments.

Article de Victoria Namkung, traduït per l’equip de Mónverd notícies

Mónverd notícies és un mitjà adherit a la iniciativa Covering Climate Now per a la promoció del periodisme climàtic

Aquest article va aparèixer per primera vegada a The Guardian i és part de a Covering Climate Now, una iniciativa periodística internacional dedicada a millorar la cobertura de la història climàtica.

Els fans de Sriracha són un grup apassionat. Els coneixen per haver-se fet tatuatges de la popular salsa calenta al cos i es vesteixen com l’ampolla de plàstic vermella per Halloween.

Per tant, no és d’estranyar que una escassetat sense precedents de l’estimat condiment enviï els fidels a lluitar per evitar un estiu sense el condiment.

Huy Fong Foods, l’empresa del sud de Califòrnia que produeix 20 milions d’ampolles de sriracha anualment, ha experimentat un baix inventari de pebrots jalapeños vermells en els darrers anys, empitjorat per la fallada de la primavera.

La causa? Condicions meteorològiques severes i sequera a Mèxic.

No es tracta només de pebrots. Els productors de mostassa a França i Canadà van dir que el clima extrem va provocar una reducció del 50% de la producció de llavors l’any passat, cosa que va provocar una escassetat del condiment a les prestatgeries de les botigues de queviures. La calor intensa, les tempestes més fortes, les sequeres, les inundacions, els incendis i els canvis en els patrons de pluja també estan afectant el cost i la disponibilitat dels productes bàsics, com ara el blat, el blat de les Índies, el cafè, les pomes, la xocolata i el vi. La crisi climàtica està augmentant la intensitat i la freqüència dels esdeveniments meteorològics extrems, i està posant en risc la producció d’aliments.

“Gairebé tot el que cultivam i criam als Estats Units s’enfronta a una mica d’estrès climàtic”, va dir Carolyn Dimitri, professora d’estudis de nutrició i aliments a la NYU.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


El blat i altres cultius de cereals són especialment vulnerables. A les Grans Planes, on es cull la major part del blat dels EUA, la sequera va deprimir la collita d’hivern. Els nivells d’abandonament del blat d’hivern als Estats Units, principalment a Texas i Oklahoma, són els més alts des del 2002. Mentrestant, a Montana, les inundacions amenacen els cultius de cereals.

“Això esdevé important perquè els Estats Units no tenen un gran superàvit i realment no poden contribuir en aquest minut exacte a omplir el buit mundial en el subministrament de blat a causa de la crisi d’Ucraïna”, va dir Dimitri.

L’impacte de la crisi climàtica sobre els cultius de cereals s’estén més enllà dels EUA. A l’Índia, una forta onada de calor va danyar la collita de blat a causa de les temperatures rècords durant la primavera i l’estiu. Quan Delhi va arribar als 49ºC al maig, el govern va prohibir les exportacions de blat, augmentant els preus encara més que la pujada que es produí després de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

El canvi climàtic podria afectar seriosament la producció mundial de blat de les Índies i blat ja l’any 2030, va concloure un estudi de la NASA de 2021, amb s’estima que els rendiments dels cultius de blat de moro disminuiran un 24%.

Les pomes són un altre aliment que ja està en risc. La collita de pomes de l’any passat a Michigan i Wisconsin es va veure compromesa a causa de les fortes gelades de la primavera. Segons l’USDA, els canvis climàtics, com l’escalfament, poden conduir a rendiments menors, menor creixement i canvis en la qualitat de la fruita.

“Els éssers humans són criatures petites, de manera que encara estem cultivant aliments i els rendiments augmenten en gran mesura, però a mesura que augmenta la temperatura, el repte es fa més gran”, va dir Ricky Robertson, investigador sènior de l’Institut Internacional d’Investigació de Política Alimentaria.

El temps extrem està afectant el cost del cafè. Entre l’abril del 2020 i el desembre del 2021, els preus del cafè van augmentar un 70% després que les sequeres i les gelades van destruir els cultius al Brasil, major productor de cafè del món. Les ramificacions econòmiques podrien ser profundes, ja que s’estima que fins a 120 milions dels més pobres del món depenen de la producció de cafè per a la seva supervivència.

John Furlow, director de l’Institut Internacional de Recerca per al Clima i la Societat (IRI) de la Columbia Climate School, va dir que els productors de cafè de llocs com Costa Rica i Jamaica no poden moure’s a elevacions més altes com a resposta a l’escalfament de les temperatures.

“Penseu en una muntanya com un con”, va dir Furlow. “A mesura que avances hi ha menys àrea, així que això és un risc”.

La crisi climàtica també canviarà on els agricultors poden cultivar cacau i s’espera una escassetat de productes de xocolata en els propers anys a causa del clima més sec a l’Àfrica occidental.

L’any passat, la indústria vitivinícola francesa va obtenir la seva collita més petita des de 1957, amb una pèrdua estimada de prop de 2.000 milions d’euros en vendes. Una vinya de xampany que normalment fa entre 40.000 i 50.000 ampolles anuals no va produir res el 2021 a causa de les temperatures més altes i les fortes pluges.

Un estudi va demostrar que si les temperatures augmenten 2ºC, les regions vinícoles podrien reduir-se fins a un 56%. Quatre graus d’escalfament podrien significar que el 85% d’aquestes zones ja no podrien produir bons vins.

“Això significa que els productors han d’augmentar el reg, una estratègia d’adaptació que aviat serà no viable, migrar o deixar la producció completament”, va dir Linda Johnson-Bell, fundadora del Wine and Climate Change Institute.

“El canvi climàtic i els seus patrons meteorològics erràtics canviaran el mapa del vi del món. Les regions desapareixeran i en sorgiran d’altres”.

Els incendis forestals rècords de Califòrnia el 2020 van afectar greument la collita i la perillosa qualitat de l’aire va amenaçar grans porcions de la collita de raïm de l’estat. Els enòlegs de la vall de Napa es veuen obligats a prendre mesures extremes, com ara polvoritzar el raïm amb protector solar i regar amb aigües residuals tractades dels lavabos i piques, per sobreviure, i algunes vinyes no ho faran.

Robertson compara els reptes climàtics de l’agricultura amb el joc de les cadires, amb els productors que han de moure la seva producció per adaptar-se a temperatures més càlides i clima extrem.

“Haureu de treballar més i trobar més terra per créixer”, va dir. “Els llocs que es tornen menys bons per cultivar coses són més grans que els llocs nous als quals poden anar. Els petits productors, especialment, tindran dificultats per intentar esbrinar on es troben a les cadires”.

La producció d’aliments és un motor de la crisi climàtica i una víctima d’aquesta. La transformació del sistema alimentari requerirà un munt d’accions, com ara augmentar la diversitat de cultius, oferir prediccions climàtiques als agricultors de tot el món, ampliar els programes de conservació i oferir als productors una assegurança que es pagui quan un índex com la pluja o la velocitat del vent cau per sobre o per sota d’un conjunt. llindar.

L’administració de Biden dona suport a la investigació sobre l’agricultura “climàticament intel·ligent“, un enfocament per gestionar les terres de conreu, els boscos, la pesca i la ramaderia que intenta abordar els reptes entrecreuats de la crisi climàtica i la seguretat alimentària.

Al maig, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va dir que els desastres relacionats amb el clima i el clima extrem van ser un motor de la fam mundial i que 1.700 milions de persones s’han vist afectades per la crisi climàtica durant l’última dècada.

Els experts diuen que si no es prenen mesures, podem esperar veure un augment dels preus dels aliments, una disminució de la disponibilitat i un conflicte sobre l’aigua, que afectarà principalment els països més pobres i els nord-americans de baixos ingressos, des dels dinars escolars fins als programes d’ajuda alimentària.

“Estem patint als EUA perquè no podem obtenir sriracha”, va dir Furlow. “Els agricultors que produeixen aquests pebrots no obtenen aquests ingressos, això és una mica pitjor que tenir un sandvitx sense gust”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com