El Regne Unit alerta per primer cop per una ona de calor

El Regne Unit ha emès per primer cop en la història una alerta roja per altes temperatures, amb els primers pronòstics de la història del país que arriben als 40 graus. En un país poc preparat per condicions de clima extremes, el governs s’ha dedicar a compartir recomanacions amb la ciutadania per suportar una ona de calor que assola tota Europa. S’espera que aquesta setmana les temperatures se situïn en torn als 30 ºC i arribin als 40 ºC en algunes parts d’Anglaterra, mentre que les temperatures seran menors a la resta dels països de la Unió.

El director de la Met Office, l’agència de meteorologia estatal, Paul Gundersen, va afirmar que “és probable que a principis [d’aquesta] setmana es registrin temperatures excepcionals, potser rècord, en tota la zona d’alerta roja el dilluns, i que es concentrin una mica més a l’est i al nord el dimarts. Actualment hi ha un 50% de possibilitat que se superin els 40 ºC i un 80% que s’assoleixi una nova temperatura màxima”.

“També és probable que les nits siguin excepcionalment càlides, especialment en les xones urbanes. És probable que aquest fet provoqui un impacte generalitzat en les persones i en les infraestructures. Per tant, és important que la gent es prepari per la calor i consideri canviar les seves rutines. Aquest nivell de calor pot tenir efectes adversos per a la salut”.

Unes altes pressions són les causants d’aquestes temperatures tan altes que han provocat que l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit augmenti l’alerta sanitària per calor al nivell 4.

Aquestes temperatures extremes estan intrínsecament lligades al canvi climàtic, que fa que esdeveniments de calor extrema siguin cada cop més freqüents.

“Esperem no arribar a aquesta situació, però per primera vegada es pronostiquen més de 40°C al Regne Unit. En un estudi recent vàrem descobrir que la probabilitat que es produeixin dies extremadament calorosos al Regne Unit ha anat augmentat i ho seguirà fent en el transcurs del segle i s’espera que les temperatures més extremes s’observin en el sud d’Anglaterra”, afirmà un portaveu de la Met Office.

“El canvi climàtic ja ha influït en la probabilitat de temperatures extremes al Regne Unit. Les probabilitats de veure dies de 40°C podrien ser fins a 10 vegades majors en el clima actual que sota un clima natural no afectat per la influència humana. La probabilitat que se superin els 40°C a qualsevol lloc del Regne Unit en un any determinat també ha augmentat ràpidament, i inclòs amb les actuals promeses de reducció d’emissions, tales extrems podrien tenir lloc cada 15 anys en el clima de l’any 2100”.

Aquest és el primer cop que es pronostiquen els 40 ºC al Regne Unit. Fins ara, el rècord se situa en els 38,7 ºC, assolits el juliol de 2019 al Jardí Botànic de la ciutat anglesa de Cambridge. S’espera que la setmana que ve les temperatures al país tornin a la normalitat, amb una bossa d’aire fred que travessarà el país des de l’oest.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com