Augmenten les emissions de metà tot i els compromisos de Glasgow

Kayrros, empresa dedicada a l’anàlisi de dades obtingudes pels satèl·lits mundials, afirma que les emissions de metà, gas d’efecte hivernacle molt més potent que el CO2 a curt termini, han augmentat a causa d’una major producció de combustibles fòssils. Aquest fet ha estat titllat de “preocupant” per la companyia.

Aquest augment en les emissions es produeix mesos després que en la COP26 celebrada a Glasgow el darrer novembre, els països del món es van comprometre a reduir les emissions d’aquest gas amb la “Global Methane Pledge”, entre d’altres fets que us vàrem explicar.

“Aquest és un senyal d’alarma per la indústria dels combustibles fòssils”, afirmà Antonie Halff, cofundador i director d’analistes de Kayrros.

En total, 110 països d’arreu pel món es van comprometre a reduir les seves emissions de metà en un 30% abans del 2030. Un dels majors problemes del metà són els seus efectes a curt termini, amb un poder d’escalfament 80 cops major durant els primers vint anys.

Les emissions que s’han produí durant el primer trimestre del 2022 han superat les del darrer trimestre del 2019, sense els efectes de la pandèmia. Aquest fet és encara més alarmat, atès que ja hem recuperat i superat les emissions prèvies a la pandèmia de la COVID-19.

Aquest augment és causat per un augment de l’extracció de combustibles fòssils: petroli i carbó. Aquest fet ha estat empitjorat per un augment de l’extracció en països amb menors estàndards mediambientals.

Encara que l’anàlisi s’atura al Març, s’espera que les emissions de l’any segueixin augmentant encara més aviat. L’inici de la invasió russa d’Ucraïna ha provocat que els països europeus passin a importar combustibles fòssils de països com Algèria, amb una infraestructura més antiga i contaminant.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Les cuines de gas expulsen substàncies tòxiques – mónverd

    […] per a la dècada de 2040, segons el Programa de Medi Ambient de les Nacions Unides. Aquestes, han augmentat tot i l’Acord signat a Glasgow en què diversos països es comprometeren a reduir-le… i ho fan al ritme més alt de la […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com