El Parlament Europeu posa data de caducitat als cotxes de combustió: 2035

El Parlament Europeu va vota a favor d’establir una data límit per a la fabricació i venda de vehicles de combustió interna: 2035. LA llei fou aprovada al Parlament amb 339 vots a favor, 249 en contra i 24 abstencions i obliga els cotxes venuts a partir del 2035 a reduir les seves emissions un 100% en comparació als nivells de 2021, un moviment que, en la pràctica, prohibeix els vehicles de combustió interna en el bloc comunitari.

La proposta també inclou objectius intermedis: el 2025 les emissions dels cotxes s’hauran d’haver reduït un 15% en comparació amb els nivells del 2021, un 55% el 2030 i ja un 100% el 2035. Aquest fet provocarà que, de mitjana, les emissions dels cotxes s’hauran de reduir un 37,5% en comparació amb els nivells de l’any anterior.

També es va tombar una esmena del Partit Popular Europeu —en el qual s’inscriu el Partit Popular Espanyol— que pretenia situar els nivells de reducció en un 90% el 2035 per donar lloc a tecnologies de biocombustibles alternatives, les quals en la pràctica presenten reduccions molt baixes en les emissions i amb pocs avantatges damunt dels elèctrics. Per altra banda,els diputats dels grups de la dreta i l’ultradreta —i alguns de progressistes— van tombar esmenes que pretenien augmentar els nivells intermedis de reducció, els quals en la pràctica provocarien una implementació encara més ràpida dels vehicles elèctrics.

Aquesta resolució passarà al Consell de la Unió Europea, en la qual es reuneixen tots els ministres de medi ambient, els quals també adoptaran una decisió en aquest aspecte. S’espera que la llei definitiva s’aprovi durant la tardor.

El sector dels transports és el que més gasos d’efecte hivernacle afegeix a l’atmosfera a la Unió Europea: els cotxes en suposen un 12%. A més a més, el sector del transports consumeix un 65% del petroli de la Unió, el qual en la seva immensa majoria és importat.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com