Les emissions espanyoles augmentaren un 5,9% el 2021

Després de tres anys consecutius de baixada, les emissions espanyoles tornaren a pujar el 2021. Segons els càlculs realitzats per l’”Observatorio de la Sostenibilidad” l’any passat es varen expulsar 290 milions de tones de diòxid de carboni equivalent, un 5,9% més.

El confinament arran de la pandèmia de la covid provocà una reducció de les emissions que assoliren ja nivells anteriors als del 1990. Aquest és l’any de referència per a les reduccions d’emissions a Europa (el 2030 l’UE haurà reduït les seves emissions un 55% respecte els nivells del 1990) i establert en la Llei de Canvi Climàtic. Emperò, la reobertura ha provocat que es recuperessin els nivells prepandèmia: de les 274 milions de tones fins a les 290 milions de tones.

L’informe de l’Observatori ha conclòs que aquest augment ve donat per un “major consum de productes petrolífers i, sobre tot, l’augment de les emissions del transport per carretera”, les emissions del qual ha augmentat un 13,9%. A aquest augment també ha contribuït un augment en la crema de carbó per a la producció elèctrica.

L’informe de l’Observatori ja avança com evolucionaran les emissions durant el 2022 i les notícies són dolentes. “Amb les dades provisionals actuals —fins a maig— hauríem augmentat prop d’un 9% [les emissions]”. El Ministeri de Transició Ecològica no realitza càlculs oficials sobre les emissions de gasos d’efecte hivernacle de l’estat, aquest fet provoca que només tinguem a l’abast les dades d’institucions privades. Emperò, les dades de l’Observatori concorden amb les publicades per l’Organització Internacional de l’Energia, la qual ja havia constatat que la reactivació econòmica posterior al confinament s’havia fonamentat en l’augment de les emissions d’efecte hivernacle.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com