Els turistes consumeixen un quart de l’aigua de Balears

Investigadors de la Universitat de les Illes Balears han conclòs que els turistes que visiten les illes consumeixen un 24,2% dels recursos hídrics de l’arxipèlag. Aquest percentatge suposa uns 33 milions de metres cúbics d’aigua cada any, segons mostra l’informe publicat al Journal of Sustaibable Tourism per l’equip d’investigadors.

Aquestes conclusions s’han extret de comparar el consum d’aigua durant els mesos de confinament del 2020 (abril a juny) en comparació amb les dades normal. Per fer l’estudi, s’han tengut en compte pobles amb diferents nivells d’activitat turística, amb diferències bastant significatives.

Comparant les dades de consum de pobles amb diferent nivell d’activitat turística es va constatar que en els pobles més turístics el consum d’aigua mitjà  va davallar un 58%, mentre que en les pobles d’interior amb un impacte turístic menor fou d’entorn al 14%.

A Mallorca, el rècord de reducció de consum l’ostenta Muro amb un consum un 70% menor a l’usual durant els mesos de confinament. Aquest és seguit per Alcúdia, amb un 60,9%. A la capital balear el consum només es va reduir en un 16%. Aquest fet s’explica per un increment del consum per part de la població de Palma, la qual va compensa aquesta reducció. A la resa d’illes la reducció de consum fou menor: un 51,1% a Formentera; un 40,1% a Sant Antoni; un 27,1% a Sant Lluís; un 16,5% a Eivissa i un 9% a Maó.

Amb l’estudi, els investigadors han criticat la nova Llei Turística Balear, la qual han titllada d’insuficient. Les seves mesures “arriben tard” i sovint ja s’estan implementant en els hotels des de fa anys. Els investigadors han posat èmfasi en la manca d’ús de les aigües depurades.

Fins ara no s’havia pogut realitzar un estudi d’aquest tipus degut a la manca de dades sobre el consum sense impacte turístic, les quals són considerades “de gran utilitat” per a la gestió dels recursos hídrics de les Balears.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com