Concentració “històrica” del GOB a favor de la llei de justícia intergeneracional

El GOB, principal entitat ecologista de Mallorca, amb el suport de les diferents organitzacions ecologistes illenques es varen concentrar el passat dissabte horabaixa a la plaça Major de la capital illenca. En total, 2000 persones han format part d’un mosaic humà en què es veia escrit ‘AVUI PER DEMÀ’, el nom de la campanya amb què els ecologistes pretenen duu al Parlament la ILP de “Justícia Intergeneracional”, la qual obligaria les institucions públiques a tenir en compte l’impacte sobre les properes generacions de les seves accions.

“Vàrem dir que faríem història i hem fet història: hem omplert la plaça Major”. Amb aquestes paraules començava el president de l’entitat, Amadeu Corbera, el seu discurs, en el qual ha agraït l’assistència a tots els participants. “Se sent alegria de veure tanta gent que ha vengut de tots els pobles i barris de les Illes. Des d’aquí es veu el futur”, ha continuat.

Aquesta mobilització pretén ser la darrera empenta per a l’ILP, que requereix de 7500 firmes per arribar al Parlament. Tot i això, tal i com vàrem explicar en un article sobre la mobilització, les ILP tenen una llarga trajectòria de no ser aprovades, amb només una aprovada a nivell estatal des del 1978.

En el discurs, Corbera ha defensat la necessitat d’una llei “per fer que els nostres fills, nets, els joves d’avui i els que encara han de venir puguin viure en una terra millor”. Amb aquesta llei, les entitats ecologistes veuen una obligació legal per combatre els efectes de la degradació ambiental i del canvi climàtic. En el cas que s’aprovàs la llei, les Balears serien un referent en tot l’Estat.

En total una norantena d’entitats han donat suport a la iniciativa. Des de la resta d’organitzacions ecologistes com Fridays for Future o Terraferida fins a l’Obra Cultural Balear o sindicats com CCOO, l’UGT i STEI. També alguns representats dels partits del Pacte han assistit a l’acte i li han donat suport.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. La iniciativa ‘Avui per demà’ del GOB ha rebut prop de 12000 signatures – mónverd

    […] mesos, les entitats ecologistes arreu de l’arxipèlag han participat en esdeveniments com el mosaic a la Plaça Major de Palma del passat 28 de maig. També s’han posat punts de signatura a diferents indrets de la Comunitat […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com