El GOB convoca la població per fer un gran mosaic a la Plaça Major de Palma

El GOB, principal entitat ecologista de les Balears, i altres organitzacions ecologistes com Fridays for Future han convocat una concentració a la Plaça Major de Palma el proper dissabte, 28 de maig, a les sis de l’horabaixa.

Els grups pretenen crear un gran mosaic humà per defensar la seva Iniciativa Legislativa Popular de la Llei de Benestar, inscrita dins de la seva campanya ‘Avui per demà’. L’objectiu és assolir les 7500 signatures necessàries per fer arribar aquesta proposta al Parlament de les Illes Balears.

Imatge de la campanya de promoció de la concentració del dissabte 28 de maig

L’ILP, que podeu llegir sencera aquí, pretén “vetllar perquè les actuacions de les institucions públiques de les Illes Balears garanteixin el benestar ecològic, econòmic i social de les generacions presents i futures de les Illes Balears”.

La llei vol aconseguir que les accions del govern quant a planificació i desenvolupament estiguin lligades a la viabilitat en el futur de recursos i promocionar la diversificació econòmica illenca per protegir els recursos naturals les illes.

Durant els darrers mesos, les entitats ecologistes arreu de l’arxipèlag han participat en esdeveniments com Sant Jordi per recaptar signatures per al projecte. També s’han posat punts de signatura a diferents indrets de la Comunitat Autònoma.

A nivell estatal, només una ILP ha arribat a ser aprovada pel seu propi tràmit, una modificació de la Llei de Propietat Horitzontal. Emperò, les entitats són optimistes i volen trencar aquesta tendència.

En total són una cinquantena les entitats que s’hi han sumat de diferents tipus, entre les quals trobam a Fridays for Future, Terraferida, Arrels Marines o l’STEI Intersindical, entre d’altres. Podeu llegir el llistat sencer junt amb el seu manifest aquí.

El passat divendres, 6 de maig, es va realitzar una reunió informativa per a participants i entitats.

Les 7500 signatures s’han d’aconseguir abans del proper 23 de juny per tal que la llei pugui passar al Parlament segons la legislació vigent.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Concentració “històrica” del GOB a favor de la llei de justícia intergeneracional – mónverd

    […] que requereix de 7500 firmes per arribar al Parlament. Tot i això, tal i com vàrem explicar en un article sobre la mobilització, les ILP tenen una llarga trajectòria de no ser aprovades, amb només una […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com