Twitter prohibeix els anuncis negacionistes del canvi climàtic

Twitter ha afirmat que no seguirà permetent anuncis que neguin l’evidència científica sobre el canvi climàtic en la seva plataforma sumant-se a la política que va adoptar Google fa uns mesos.

“Els anuncis no haurien de restar valor a les converses importants sobre la crisi climàtica”, va dir la companyia en un comunicat que descriu la seva nova política.

En el comunicat no es va informar de canvis en els usuaris, que seguiran podent penjar contingut negacionista. Twitter i Facebook són les plataformes en què els grups negacionistes s’han fet més ressò. De fet, recentment es va informar que es van difondre anuncis negacionistes a Facebook durant la COP26.

Aquest anunci es realitzà el passat 22 d’abril, dia de la Terra, just abans que la Comissió Europea acordés una proposta que farà que les grans corporacions tecnològiques vigilin els seus llocs web per evitar missatges d’odi i desinformació.

Twitter afirmà que donaria més informació durant els propers mesos de com donarà “context fiable i d’autoritats a les converses sobre el clima”, en el qual s’inclourà l’IPCC, màxim òrgan científic de l’ONU en matèria climàtica.

Aquest anunci es produí just abans que el multimilionari Elon Musk anunciés la compra del gegant tecnològic per 44 milers de milions d’euros. En les seves intervencions ha afirmat que vol augmentar la llibertat d’expressió en la plataforma, fet que potser influirà en la política recentment anunciada per la companyia.

Durant la COP26, la darrera conferència internacional del clima de les Nacions Unides, Twitter ja va llençar una campanya per combatre la desinformació sobre el canvi climàtic.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com