Stanford desenvolupa panells solars que generen electricitat el vespre

Enginyers de la Universitat d’Stanford, als EUA, han desenvolupat un tipus de placa solar que pot generar electricitat durant la nit. Aquest comunicat ve durant un període d’auge de les instal·lacions de plaques fruit de l’escalada dels preus del gas natural.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


Mentre que les plaques tradicionals ens poden proveir d’electricitat durant el dia, aquesta nova invenció pot ser emprada com “una font d’energia renovable contínua per tant el dia com la nit”, segons un estudi publicat al diari científic Applied Physics Letters.

Aquestes incorporen un generador termoelèctric que pot crear electricitat a partir de la diferència de temperatura entre l’aire i la cel·la solar. Emprerò, l’electricitat creada mitjançant aquest mètode és menor la produïda durant el dia.

“El nostre enfocament pot proporcionar il·luminació “standby” i energia nocturna en aplicacions fora de xarxa i xarxes poc extenses, on les instal·lacions de cèl·lules [solars] estan guanyant popularitat”, va dir l’estudi.

Les xarxes poc extenses fan referència a les xarxes independents d’electricitat, aquelles que es troben massa enfora de la xarxa del país i que viuen desconnectats de l’electricitat de fora.

Durant les darreres dècades, el preu de les plaques fotovoltaica i, per tant, de l’energia solar, s’ha reduït dràsticament. És per aquest motiu que diversos governs de tot el món han començat a impulsar projectes cada cop més ambiciosos. Més encara quan els combustibles fòssils comencen a encarir-se i disparen els preus de l’electricitat.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com