El govern escocès pretén salvar els seus salmons sembrant arbres

Milions d’arbres s’estan sembrant a les vores dels rius de tota Escòcia per protegir els salmons salvatges dels efectes de l’escalfament global.

La dependència dels salmons escocesos amb els seus boscos és un tema de què ja un cop us vàrem parlar i ara el govern escocès pretén aturar els efectes del canvi climàtic sobre el nombre de salmons. Els científics han constatat que els rius de les Highlands escoceses, la zona nord del país, ja són massa caloroses a l’estiu per a la cria dels salmons atlàntics, fet que posa en perill la seva supervivència.

Els pescadors del riu Dee, al comtat d’Aberdeenshire, a la costa est del país, han sembrat 250 000 arbres en les vores d’un dels rius més importants per a la pesca del salmó. Les intencions del govern és que se sembri un milió d’arbres abans del 2035, els quals consistiran d’espècies locals.

L’any 2018, Escòcia va obtenir les dades més baixes de pesca de salmó des que existeixen registres. L’augment de les temperatures  ha provocat que un 70% dels rius de cria de salmó siguin massa calents durant, com a mínim, un dia de l’estiu. Sobrepassar la barrera dels 23 ºC provoca estrès i canvis de comportament en els peixos.

El salmó és una espècie d’aigua freda: als estius aigües per damunt dels 10 ºC i sempre per davall dels 33 ºC. Marine Scotland, agència del govern escocès, ha determint que només un 35% dels rius escocesos tenen una cobertura suficient d’arbres.

Lorraine Hawkins, la directora del riu de la Junta de Pesca de Salmons del Districte de Dee, un organisme estatutari, va dir: “Aquests rius i cremades són el viver dels peixos joves i són els peixos joves els que es veuran afectats per les temperatures de l’estiu: les seves taxes d’alimentació i creixement estan afectades. Si fa més calor, veurem peixos morint”.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


Les juntes de pescadors de tot el país tenen programes de sembra similars, tots amb la intenció de proveir l’ombra necessària per reduir la temperatura del riu. Hawkins afirmà que aquesta mena de projectes milloren la salut i biodiversitat global dels rius atès que augmenten la quantitat d’insectes i de fulles, a més d’evitar inundacions.

Alan Wells, director de Fisheries Management Scotland, organització empresarial, afirmà que les temperatures dels rius seguiran augmentant fins i tot si els governs aconsegueixen limitar l’escalfament global als 1,5 ºC.

“Hem vist situacions en què les temperatures dels nostres rius s’acosten a nivells crítics per al nostre salmó, temperatures que no poden tolerar”, va dir. “Això empitjorarà. Hem de fer créixer arbres ara per crear aquesta ombra que refredi”.

La disminució del nombre de salmons és causat per nombrosos factors: el canvi climàtic redueix la quantitat d’aliments; les preses als rius que no permeten el pas als rius; una depredació creixent per l’augment de gavines; polls de mar atrets per les piscifactories… La llista és llarga i Wells està frustrat per la lentitud en què ocorren les reformes.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com