El vessament de Repsol al Perú duplica les primeres afirmacions

La quantitat de cru vessat a l’oceà al Perú fou el doble del que fins el passat divendres s’havia informat des del govern peruà. Aquest moviment del govern del país andí es va produir hores després que la justícia peruana prohibís sortir del país a quatre directius de la petroliera espanyola.

Els principals directius de Repsol al Perú, inclòs el seu director executiu, Jaime Fernández-Cuesta, hauran de romandre dins del país durant un mínim de devuit mesos, mentre s’investiga el vessament produït devora de Lima.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


La decisió judicial fou presa el passat divendres pel magistrat Romualdo Aguedo, el qual va decretar l’impediment de sortida del país durant devuit mesos per a Fernández-Cuesta; el cap del Terminal Marítim 2 de la refineria La Pampilla, Renzo Tejada Mackenzie, i els gerents de Repsol al Perú per a la Qualitat del Medi Ambient, Cecilia Posadas Jhong, i per a la Producció, José Reyes Ruiz.

“Tenim una xifra ja fins ara de 11.900 barrils” abocats al mar el 15 de gener, en comptes dels 6.000 informats fins ara, va dir el ministre de Medi Ambient, Rubén Ramírez, en la roda de premsa.

Aquest vessament va ocórrer mentre el buc tanc Mare Doricum, de bandera italiana, descarregava a la refineria de La Pampilla, propietat de Repsol, a Ventanilla, a trenta quilòmetres de la capital peruana. La petroliera espanyola culpabilitza l’onatge produït per l’erupció volcànica de Tonga, el passat 14 de gener. Aquest vessament ha estat qualificat pel govern peruà com un “desastre ecològic”

El cru vessat al mar ha viatjat degut als corrents marins a uns 140 km al nord de la refineria fet que, segons la fiscalia, ha provocat la mort d’una quantitat indeterminada de peixos i ocells marins.

A més a més, centenars de pescadors artesanals de la zona han protagonitzat vagues i protestes contra la companyia espanyola després que el vessament d’aquesta els deixés sense el seu mitjà de vida.

El viceministre de Medi Ambient peruà afirmà que fins ara ja s’han recuperar 4225 barrils de cru del mar i de les platges, nombre que suposa poc més d’un terç del total.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s