Quins han estat els articles més llegits a Mónverd?

El 2021 ha estat un any intens per a Mónverd. Des de la nostra creació el setembre de 2020 hem anat guanyant lectors a poc a poc, mes a mes. Durant els darrers dotze mesos hem continuat apostant per el periodisme climàtic de qualitat, sempre seguint els criteris de la ciència i informant amb pluralitat des de diferents punts de vista que ofereixen una imatge més precisa del que està ocorrent al món.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


Tot això no hagués estat possible sense vosaltres, els lectors incansables que setmana rere setmana continuau aquí, donant suport al nostre projecte i fent-lo possible, que compartiu la nostra tasca i feis que arribi a més gent. A tots vosaltres us volem donar les gràcies.

A final d’any toca fer anàlisi de resultats: visites, articles que més han agradat, creixement en xarxes… És per aquest motiu que enguany us en volem fer partícips d’aquesta tasca amb una recopilació dels articles més llegits d’aquest 2021.

Vagues climàtiques, les preferides dels lectors

Durant aquest 2021 hi ha hagut diverses concentracions per reivindicar una major acció climàtica, unes vagues que han interessat molt als nostres lectors fins a col·locar els articles sobre la vaga del 19 de març i del 24 de setembre en el top 1 del rànquing.

Accions cap a un futur millor

Una bona part dels articles que publicam expliquen qüestions no purament mediambientals, sinó lligades a l’economia i la política, els dos factors que condicionen la transició ecològica. Encara que no sempre són positives, durant el 2021 hem pogut celebrar algunes fites i els lectors també ho heu fet amb nosaltres. És per aquest motiu que un article explicant com el fons d’inversió del govern de Noruega s’ha desfet dels seus actius climàtics ha escalat fins a la tercera posició.

Noves tecnologies, noves oportunitats

La ciència i la tecnologia són dues branques que van lligades a la lluita contra el canvi climàtic. Tot i que de vegades són emprades per retardar la transició ecològica, els avenços tecnològics seran clau per poder dur a terme una transició ecològica justa i ràpida. Hem pogut veure el vostre interès en les noves invencions que s’estan produint. A continuació us deixam amb l’article que ha pogut escalar fins a la quarta posició:

Anàlisis exhaustives

Durant el 2021 hem escrit articles més llargs, altres de més curts, però res supera les nostres anàlisis. Després de grans esdeveniments —ja siguin la COP26 o l’aprovació de la Llei de Canvi Climàtic espanyola— us hem volgut oferir la informació més detallada i precisa sobre les grans fites que marquen el camí cap a la neutralitat climàtica. Aquí us deixam amb el cinquè article més llegit de l’any.

Desastres naturals

El canvi climàtic farà cada cop més comuns els episodis de clima extrem i les catàstrofes naturals. És per aquest motiu que esdeveniments extrems capten l’atenció de mitjans i lectors i Mónvern no n’ha estat una excepció. A continuació us deixam amb el sisè, setè i vuitè articles més llegits d’aquest 2021.

Informació global, informació local

Si bé en la majoria dels nostres articles ens solem centrar en els assumptes globals que modelen la transició climàtica, de vegades tenim les històries més importants a ca nostra, sigui on sigui aquesta. És per aquest motiu que el novè article més llegit tracta el medi ambient a Mallorca.

Covering Climate Now, una col·laboració que just ha començat

Durant aquest any 2021 hem anunciat la nostra adhesió a Covering Climate Now, una associació de premsa que pretén augmentar la presència del canvi climàtic en els mitjans de comunicació. És per aquest motiu que, per finalitzar i en desena posició, us deixam amb un article escrit pels col·laboradors de Covering Climate Now.

Esperam que durant el 2022 puguem seguir informant-vos de les notícies més importants del canvi climàtic i seguir difonent la història climàtica.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Michael L. Muller

    Moltes gràcies per la vostra feina, esforç i dedicació per informar dels problemes del nostre planeta ✊🏽

    Liked by 1 person

Create a website or blog at WordPress.com