Augmenta un 9000% el nombre de mascaretes tirades als carrers

Un estudi de la Universitat de Portsmouth (Regne Unit) ha conclòs que el fems de mascaretes tirat als carrers augmentà un 9000% durant els set primers mesos de la pandèmia i que hauria pogut causar una major expansió de la covid.

Durant l’estudi, els investigadors varen trobar un total de dos milions de mascaretes en onze comtats britànics. Els científics creuen que la contaminació ambiental provocada per aquests comportaments podria durar centenars d’anys.

“Sense millors pràctiques d’eliminació de residus, un desastre mediambiental és imminent”, afirmà el professor Steve Fletcher, de la Universitat de Portsmouth per a la BBC. És a causa d’aquests resultats que la universitat ha demanat al govern britànic majors accions i polítiques per millorar l’eliminació d’aquests tipus de residus.

L’estudi, publicat al diari científic Nature Sustainability, estava basat en resultats obtinguts des del març fins a l’octubre del 2020 mitjançant les eines del govern nacional i una aplicació per recol·lectar fems anomenade Litterati.

Els investigadors avisen que les mascaretes poden actuar com un vector per escampar la covid, a més de causar problemes en les infraestructures com bloquejar canonades o suposar un perill per als animals, que poden enviar-se-les.

“La majoria de mascaretes són manufacturades amb plàstics de llarga duració, i si són tirats poden durar en el medi durant centenars d’anys. Això significa que tenen una sèrie d’impactes en el medi i en les persones”, afirmà Fletcher.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com