Facebook va compartir anuncis de negacionisme climàtic durant la COP26

Mentre la COP26 s’estava duent a terme a Glasgow, els anunciants de Facebook publicaren publicitat amb mentides sobre el canvi climàtic de caire negacionista.

Després que el vicepresident d’assumptes globals de la corporació estatunidenca, Nick Clegg, parlàs sobre les accions que la companyia està realitzant per combatre la desinformació climàtica en un ‘blog’ de la companyia, el mitjà conservador Newsmax publicà un anuncia a Facebook que afirmava que el canvi climàtic antropogènic (causat per l’home) és un “engany”.

Aquest anunci, del qual varen aparèixer múltiples versions, va obtenir més de dos-cents milers de visites. En un altre anunci, la periodista conservadora Candace Owens deia que “aparentment hem de creure en el nostre nou govern autoritari” en la ciència climàtica, mentre que un ‘think-tank’ llibertari publicà un anunci en com els “predicadors de la fi del món modern” havien estat anunciant erròniament la crisi climàtica durant dècades.

Facebook, que fa poc va canviar el seu nom a Meta en un intent de rentar la seva imatge, no té una política específica sobre desinformació climàtica en els seus anuncis. Per altra banda, l’empresa a què pertany Google afirmà que, si bé deixarà que es continui publicant contingut negacionista, no permetrà anuncis en aquests.

Facebook no sol eliminar contingut que promogui la desinformació mentre que no suposin un perill imminent en el món, com sí feu amb continguts de la COVID-19. Segons la companyia, no permet anuncis amb fets rebatuts científicament i empra mitjans neutrals com a ‘fact-checkers’. A més, es pot prohibir que aquests anunciants publiquin a la plataforma. Sols estan exempts d’això els polítics.

El ‘think-tank’ britànic InfluenceMap, el qual identificà anuncis propers al negacionsime climàtic durant la COP26 i sobre aquesta, també va afirmar que companyies petrolieres i grups de ‘lobbying’ han gastat més de mig milió de dòlars en anuncis han tengut més de 22 milions de visualitzacions sobre assumptes socials i interès climàtic que han estat tatxat de “greenwashing”.

Les companyies petrolieres han publicat anuncis en gran quantitat de mitjans de comunicació durant la cimera climàtica, incloent anuncis televisius. A Europa, Greenpeace i altres grups ecologistes demanaren `prohibir els anuncis i patrocinis fets per companyies petrolieres.

Facebook ha començat a afegir informació addicional sobre canvi climàtic a les publicacions amb contingut sobre el tema i han establert una pàgina amb informació sobre canvi climàtic que, segons la companyia, és visitada per més de 100000 persones al dia.

Imatge de portada: CC BY 2.0/Stock Catalog

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Twitter prohibeix els anuncis negacionistes del canvi climàtic – mónverd

    […] grups negacionistes s’han fet més ressò. De fet, recentment es va informar que es van difondre anuncis negacionistes a Facebook durant la […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com