Els glaciars africans desapareixeran en les properes dècades

Els poc comuns glaciars africans desapareixeran durant els propers vint anys degut al canvi climàtic, avisà un informe publicat el passat 19 d’octubre que se sumarà a prediccions desastroses per al continent que manco a contribuït al canvi climàtic i més se’n perjudicarà.

L’informe de la Organització Meteorològica Mundial i d’altres agències fou publicat abans de la celebració de la cimera climàtica de les Nacions Unides, celebrada a Glasgow i és una mostra que els mil tres-cents milions d’habitants africans es troben en una situació “extremadament vulnerable” degut a l’escalfament en el continent africà, que ocorr a un ritme molt major que no a nivell mundial. Tot i el gran impacte del canvi climàtic —en algunes regions ja s’ha escalfat tres graus centígrads—, els cinquanta-quatre països africans sols produeixen un 4% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a nivell mundial, xifra que disminueix encara més si comparam les emissions des de l’inici de la revolució industrial

El nou informe avalua l’estat dels glaciars cada vegada més petits del Kilimanjaro, el mont Kenya i de les muntanyes Rwenzori a Uganda, símbols dels efectes devastadors del canvi climàtic al continent. “El ritme de retrocés és major que la mitjana anual. Si continua [així], provocarà la pèrdua dels glaciars durant la dècada del 2040”, afirma l’estudi.

El canvi climàtic provocarà migracions massives, fam i cada vegada més xocs climàtics com sequeres i inundacions en un continent on la manca de recursos farà més difícil l’adaptació i la predicció dels desastres naturals que afectaran a milers de milions de persones.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com