Google prohibeix els anuncis a contingut negacionista sobre el canvi climàtic

Google ha afirmat que no seguirà mostrant anuncis a vídeos de Youtube i a altres plataformes amb els serveis de la companyia que mostrin contingut de caire negacionista i que descrediti l’evidència científica contra el canvi climàtic.

La decisió ha estat presa per la filial d’anuncis de l’empresa tecnològica, la qual deixarà de permetre que creadors de contingut a Youtube i a pàgines web que treballen amb el servei d’anuncis AdSense puguin guanyar doblers a través dels serveis publicitaris de la companyia californiana si publiquen contingut que “contradiu el consens científic ben establert sobre l’existència i les causes del canvi climàtic”.

“Durant els darrers anys, hem sentit parlar directament d’un nombre cada vegada major dels nostres anunciants i editors col·laboradors sobre la preocupació mostrada sobre els anuncis que es publiquen juntament o donen suport a evidències sense fonament sobre el canvi climàtic”.

Aquesta mesura s’aplicarà al contingut que fa referència al canvi climàtic com a un engany o una estafa, que denegui l’escalfament global produït per aquest fenomen o que denegui que les emissions de gasos d’efecte hivernacle antropogèniques siguin la causa del fet.

El negacionisme climàtic se sumarà a una sèrie d’assumptes sobre els quals Google ja limita o restringeix l’activitat publicitària. Així, el canvi climàtic se sumarà a vídeos sobre armes, continguts amb referències sexuals i contingut que promocioni l’ús d’alcohol, drogues o tabac.

El major competidor en l’àmbit dels anuncis de Google, Facebook, no té una política similar sobre el canvi climàtic.

Aquest moviment segueix un patró que fa dècades se seguí amb les empreses tabaqueres, un intent d’allunyar-se d’un negoci que ja no és acceptat i que cada vegada rep més pressions per aturar les seves operacions.

Als EUA, Greenpeace i altres grups mediambientals presentaren una queixa al a Comissió Federal de Comerç acusant a Chevron, una companyia petroliera, de “representar erròniament la seva imatge per aparèixer com ecològica i orientada cap a la justícia racial, mentre que les seves operacions financeres depenen en gran mesura dels combustibles fòssils altament contaminant”. Altres empreses com Exxon també tenen demandes similars.

Són molts els mitjans de comunicació que no accepten anuncis d’empreses petrolieres: des del diari britànic The Guardian fins a algunes seccions del The New York Times han aturat aquest tipus de publicitat.

2 respostes a “Google prohibeix els anuncis a contingut negacionista sobre el canvi climàtic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s