24S: Tres anys de vaga mundial pel clima

Ja fa tres anys de la primera manifestació internacional pel clima. Amb l’auge del moviment climàtic estudiantil arran de l’acció de Greta Thunberg i que creà i propulsà els moviment Fridays For Future i Extinction Rebellion, la vaga del 24 de setembre compleix tres anys aquest 2021 encara marcada per les restriccions per la COVID, les mascaretes i les distàncies de seguretat.

Si bé Fridays for Future realitza les accions de manera autònoma, amb cada delegació treballant al seu territori tractant els temes de transcendència a nivell regional, la vaga del 24 de setembre s’ha convertit en la mostra del múscul de l’ecologisme que creix any rere any. A Espanya, aquesta vaga es produeix una setmana després de les mobilitzacions contra les distintes ampliacions dels aeroports de l’Estat, especialment els de El Prat i Son Sant Joan el passat 19 de setembre, sobre la qual us en vàrem informar. A la concentració que es realitzà a Palma, segons dades de l’associació, hi assistiren en torn a 500 persones. A més, a nivell estatal ha adoptat una narrativa enfocada al que han anomenat Judici x Clima, en referència a la denúncia que diferents entitats ecologistes espanyoles entre les quals trobam Greenpeace, Ecologistes en Acció, Oxfam Intermón, Organitzacions pel Desenvolupament i Joventut x Clima estan duent a terme contra el govern central per Inacció Climàtica, en línia amb altres denúncies de les quals també us n’hem parlat a mesura que es duien a terme.

A la capital balear Fridays for Future ens ha confirmat que es realitzarà una performance simulant un judici el proper divendres 24 a les 18.00 hores davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (plaça del Mercat).

Una resposta a “24S: Tres anys de vaga mundial pel clima

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s