24S: Tres anys de vaga mundial pel clima

Ja fa tres anys de la primera manifestació internacional pel clima. Amb l’auge del moviment climàtic estudiantil arran de l’acció de Greta Thunberg i que creà i propulsà els moviment Fridays For Future i Extinction Rebellion, la vaga del 24 de setembre compleix tres anys aquest 2021 encara marcada per les restriccions per la COVID, les mascaretes i les distàncies de seguretat.

Si bé Fridays for Future realitza les accions de manera autònoma, amb cada delegació treballant al seu territori tractant els temes de transcendència a nivell regional, la vaga del 24 de setembre s’ha convertit en la mostra del múscul de l’ecologisme que creix any rere any. A Espanya, aquesta vaga es produeix una setmana després de les mobilitzacions contra les distintes ampliacions dels aeroports de l’Estat, especialment els de El Prat i Son Sant Joan el passat 19 de setembre, sobre la qual us en vàrem informar. A la concentració que es realitzà a Palma, segons dades de l’associació, hi assistiren en torn a 500 persones. A més, a nivell estatal ha adoptat una narrativa enfocada al que han anomenat Judici x Clima, en referència a la denúncia que diferents entitats ecologistes espanyoles entre les quals trobam Greenpeace, Ecologistes en Acció, Oxfam Intermón, Organitzacions pel Desenvolupament i Joventut x Clima estan duent a terme contra el govern central per Inacció Climàtica, en línia amb altres denúncies de les quals també us n’hem parlat a mesura que es duien a terme.

A la capital balear Fridays for Future ens ha confirmat que es realitzarà una performance simulant un judici el proper divendres 24 a les 18.00 hores davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (plaça del Mercat).

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Quins han estat els articles més llegits a Mónverd? – mónverd

    […] 24S: Tres anys de vaga mundial pel clima Accions climàtiques respectant mesures sanitàries, les concentracions del 19 de març […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com