Es convoca una manifestació contra les ampliacions d’aeroports a Palma

Els col·lectius “Son Bonet Pulmó Verd” i “No més avions” han convocat una manifestació en contra de les ampliacions dels aeroports fruit dels plans d’Aena i governs d’ampliar els aeroports de Barcelona i Palma i els de la resta de l’estat.

L’acte està convocat pel proper diumenge 19 de setembre a les escales de la Seu de la capital balear. La concentració començarà a les dotze del migdia i compta amb el suport d’altres entitats ecologistes com la delegació de Fridays For Future a Mallorca, Greenpeace Illes Balears, el GOB i Jubilats per Mallorca, entre d’altres.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


Cartell de les manifestacions contra les ampliacions d’aeroports

El moviment antiampliacions ha sorgit durant els darrers mesos fruit de les polèmiques ampliacions planificades arreu de l’estat, amb l’aeroport de Palma inclòs a la llista. També a la gimnèsica major l’aeroport de Son Bonet ha estat motiu de polèmica, amb la oposició de col·lectius de la zona i d’entitats ecologistes a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a sòl sota control d’Aena.

La ampliació més criticada i que ha comportat una major polèmica és la que pretén afegir una tercera pista a l’aeroport Josep Tarradellas-El Prat, la qual segons els plans preliminars passaria pel paratge natural de La Ricarda i que necessitaria d’una informe mediambiental favorable de la Unió Europea. Aquesta ampliació ha comptat amb la oposició tant de l’Ajuntament de Barcelona com el del Prat del Llobregat. No ha estat fins després que es publicàs el plà inicial que el govern de la Generalitat ha afirmat que no donarà suport a l’ampliació si aquesta posa en perill la llacuna. Finalment, el passat dimecres 8 el govern estatal va suspendre les obres degut a la manca de suport per part de la Generalitat.

Els col·lectius ecologistes argumenten que les ampliacions d’aeroports són incompatibles amb la lluita contra el canvi climàtic i apunten a Europa, on moviments contra l’ampliació d’aeroports han comptat amb gran suport i esperen poder imitar. Les ampliacions de Palma, si bé no necessitarien de terreny addicional, millorarien l’eficiència de l’aeroport i permetrien l’arribada d’un major nombre d’avions i passatgers, fet que augmentaria les emissions de gasos d’efecte hivernacle de l’aeroport. Segons les entitats ecologistes, és només amb una reducció del nombre de vols a nivell mundial que podrem actuar davant l’emergència climàtica que ha estat declarada pels diferents òrgans de govern.

A continuació us deixam el manifest:

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. 24S: Tres anys de vaga mundial pel clima – mónverd

    […] de l’Estat, especialment els de El Prat i Son Sant Joan el passat 19 de setembre, sobre la qual us en vàrem informar. A la concentració que es realitzà a Palma, segons dades de l’associació, hi assistiren en […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com