L’huracà Ida deixa vessaments de petroli al Golf de Mèxic

L’huracà Ida no només ha devastat la costa de Louisiana, sinó que també ha deixat desperfectes a la immensa indústria petroliera del Golf de Mèxic, amb vessaments de petroli dins del mar Carib. El passat dimarts, un equip de bussejadors trobà una canonada de trenta centímetres que suposadament provocava el vessament, la qual s’havia desplaçat de la síquia feta al sòl oceànic i s’havia romput.

La companyia texana Talos Energy, encarregada de pagar la neteja, fa afirmar el passat diumenge que aquesta canonada no és de la seva propietat. Varen comunicar que estan treballant amb la Guàrdia Costanera i altres agències dels governs estatals i federals per identificar l’empresa propietària de la canonada, la qual haurà de pagar la neteja.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


Però aquesta no ha estat l’única ruptura. De moment s’han identificat dues canonades de deu centímetres de diàmetre cada una a la mateixa àrea, suposadament abandonades. Talos Energy no va dir si vessava petroli d’aquestes, però l’Associated Press, després d’analitzar imatges obtingudes per satèl·lits, ha confirmat que hi ha com a mínim tres vessaments més a l’àrea, amb un a més de denou quilòmetres de distància cap a l’est des del principal.

També hi ha hagut vessaments a zones més properes a la costa. L’AP també confirmà mitjançant fotografies aèries una taca de petroli a tres quilòmetres de la costa de Louisiana. En aquest cas, la mar té poca fondària, uns deu metres de profunditat.

L’empresa petroliera afirma que la quantitat de petroli vessat ha disminuït de forma considerable durant els darrers dies, i aquest no arribat a la costa dels EUA. Encara no se sap la quantitat aproximada de petroli que ha vessat.

L’àrea del vessament és una que ha estat explotada durant dècades, fet que la converteix en un lloc perfecte per a vessaments d’aquest tipus. Els mapes de les agències federals mostren una gran quantitat de canonades antigues, pous d’extracció i plataformes petrolieres abandonades compartint espai amb la infraestructura en ús.

Si bé el vessament a la badia de Marchand és el més important, no és l’únic. Sent la zona amb la majoria de la indústria petroliera estatunidenca, agències estatals i federals estan investigant dotzenes de vessaments que s’han produït a tota la costa estatunidenca del golf de Mèxic després que l’huracà de categoria 4 Ida arribàs a terra ja fa més d’una setmana.

També l’AP va confirmar possibles vessaments d’aigua mesclada amb petroli a la refineria Phillips 66 Alliance, la qual es troba devora el riu Mississipí, al sud de Nova Orleans.

Després de les investigacions de les agències ambientals estatals i federals es confirmà el vessament, les proporcions del qual encara no s’han fet públiques.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com