La justícia bloqueja una explotació petroliera a Alaska pels seus perills climàtics

Un jutge federal bloquejà els permisos de construcció per a l’expansió d’un projecte de perforació petroliera a la zona nord del país, una zona que es va designar per produir més de 100.000 bidons de petroli al dia durant els propers trenta anys.

El projecte multimilionari conegut com Willow (Salze, en català) del gegant petrolier ConocoPhillips havia estat aprovat durant l’administració Trump i comptava amb el suport de l’actual administració Biden, la qual els donà suport legal. Emperò, les organitzacions ecologistes demandaren el pla argumentant que no s’havia tengut en compte l’impacte mediambiental del projecte a l’hora de la seva aprovació per l’executiu. Un jutge federal els donà la raó.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


En la opinió de la jutgessa Sharon L. Gleason, l’exclusió dels efectes de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de l’anàlisi feta pel Bureau of Land Management (Oficina de Gestió del Territori) era “arbitrària i capritxosa”.

El projecte Willow s’ha convertit en un tema de transcendència política i mediambiental a nivell nacional no només per la seva gran extensió i els danys que podrien patir els ecosistemes de la zona, sinó també pel fet que l’administració del president demòcrata Joe Biden, el qual va prometre dur a terme una transició ecològica en el país, donàs suport legal al projecte.

El passat mes de maig els missers del govern federal defensaren la decisió del govern Trump després que el Departament d’Interior afirmàs que la decisió de l’anterior administració era legal degut a que complia amb els estàndards mediambientals vigents durant la seva aprovació. Els grups mediambientals han qualificat la decisió de la jutgessa com una reivindicació de la seva oposició a la decisió de l’administració demòcrata.

Demanats per diversos mitjans, el Departament d’Interior no ha volgut comentar la decisió que dona la raó als demandants, com tampoc ha fet ConocoPhillips.

La decisió del president estatunidenc de no oposar-se al projecte, contradient les seves promeses electorals sobre el canvi climàtic, han estat considerades com una maniobra per guanyar el suport de la senadora republicana moderada que representa l’estat d’Alaska, Lisa Murkowski, de la qual necessita el suport en un senat dividit en dues meitats iguals i en el qual tot el suport és benvingut. La senadora, crítica amb Trump, ja va ser important per les darreres maniobres del govern, amb l’aprovació d’una Llei d’Infraestructures que posaria un bilió de dòlars a disposició del govern per renovar les infraestructures del país, amb bona part del pressupost dedicada a la transició ecològica.

Tampoc la senadora a volgut opinar sobre la decisió de la jutgessa.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com