Suïssa s’afegeix a la llista de països que requeriran que les empreses declarin els seus riscs climàtics

El govern suís s’afegí el passat dimarts devuit a una sèrie de països desenvolupats que han establert un calendari per a què les grans corporacions declarin els riscs que tenen per mor del canvi climàtic.

Les potències mundials fa temps que demanen una major coordinació a l’hora d’establir l’impacte mediambiental de les grans corporacions per tal de protegir el sistema financer mundial del canvi climàtic.

El passat mes de juny, els països que conformen el G7 varen donar suport a la divulgació obligatòria dels riscs partint de les recomanacions de la Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grup de treball sobre divulgacions financeres relacionades amb el clima). Alguns legisladors volen arribar a un acord sobre els requeriments a nivell global abans de la propera conferència climàtica mundial, la COP26, que es durà a terme a la ciutat escocesa de Glasgow el proper mes de novembre.

Davall les recomanacions del TCFD, s’urgeix a les companyies que mostrin els impactes actuals i potencials que el canvi climàtic pugui tenir en els seus negocis, a més d’explicar com identificar els riscs i les oportunitats de mitigació.

El passat mes de juny, França es convertí en la primera potència en convertir aquestes recomanacions en llei, amb nous objectius que requeriran que els inversos declarin com d’ecològics són els seus actius, a més d’establir objectius de reducció d’emissions cada cinc anys a partir del 2021.

El govern britànic ha proposat que les companyies del Regne Unit comencin a seguir les recomanacions del TCFD a partir de l’any vinent.

La confederació helvètica afirmà que la normativa en el país s’aplicaria tant a empreses de caire financer, com bancs i empreses d’assegurances, com empreses públiques amb més de cinc-cents treballadors, més de 20 milions de francs suïssos (18,67 milions d’euros) en actius, o més de 40 milions de francs (37,3 milions d’euros) en facturació.

El ministeri d’economia crearà una proposta de llei pel 2022 que obligui a informar no només dels riscs en què “una companyia incorr com a resultat de les activitats relacionades amb el clima”, sinó que també obligarà a les corporacions que “divulguin l’impacte de les activitats de l’empresa sobre el clima i el medi ambient”, explica un comunicat del govern.

S’espera que la implementació de les recomanacions del TCFD entri en vigor l’any 2024 quan els negocis informin de l’any fiscal anterior, el 2023.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com