130 morts en inundacions a l’Índia

Com a mínim 130 persones han mort després d’inundacions severes l’Índia, afirmaren les autoritats del país el passat dissabte. Al voltant de 136 morts han estat confirmades després que les pluges dels monsons arribaren al país i causaren inundacions extremes i esllavissades, afirmà el mitjà estatunidenc CNN.

La més mortal de les esllavissades deixà 38 morts després d’arrasar una vila, segons informaren les autoritats.

Un treballador del departament de Gestió de Desastres, Ajuts i Rehabilitació explicà a la CNN que hi ha un total de 90.000 persones evacuades de les seves cases degut a les pluges. S’han confirmat com a mínim deu persones atrapades després d’una esllavissada.

Foren nou esllavissades més que mataren un total de 59 persones a zones de la regió de Maharashtra, en el centre-oest del país —la regió acull la ciutat de Bombai—, mentre que 15 persones moriren en accidents degut a la pluja.

“Pluges molt intenses i inesperades desencadenaren esllavissades a molts llocs i inundà rius”, digué Uddhay Thackeray, cap del govern estatal. “Les preses i els rius estan desbordats i, en conseqüència, estam movent la gent que viu prop de les vores dels rius a zones segures”.

La temporada de monsons assota el continent asiàtic amb força, països com la Xina han hagut d’evacuar milions de persones degut a les intenses precipitacions. A les Filipines, milers de persones foren evacuades el passat dissabte, on el compliment les mesures sanitàries per la pandèmia de COVID-19 han esdevingut més difícil que mai, amb la gent atapeïda en els refugis d’emergència.

Aquestes inundacions venen alhora que les que han ocorregut als països del nord d’Europa, on noves inundacions han continuat destruint els pobles. Per sort, no hi ha hagut cap víctima mortal durant aquesta segona etapa d’inundacions que a Alemanya i Bèlgica han deixat 180 morts enrere.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com